© Yeni Aksaray Gazetesi

SERGİ VE KONSER İki güzel sanat etkinliği beğenildi

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” münasebetiyle önce resim sergisi açtı ardından da Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerden oluşan bir konser verdi. Böylece güzel bir sanat icra edilmiş oldu.

Etkinliğin açılışında kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde dua, rahmet ve saygıyla andıklarını söyledi. Türkiye’nin çok büyük bir medeniyet olduğunu belirten Şahin, “Biz -Kara Kuvvetleri Komutanlığının başlangıç tarihi olarak saydığı noktayı referans kabul edersek- 2 bin 200 yılı aşkın süredir devam eden büyük bir devlet geleneğine sahibiz. Bu devlet geleneğinin devamı bakımından Mustafa Kemal Atatürk çok değerli bir yerde durmaktadır. Onu bir kere daha rahmetle anıyoruz. Allah bu devlete ve millete zeval vermesin, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” dedi. Şahin, konuşmasının devamında, kültür ve sanat faaliyetlerinin toplumsal önem arz eden hususların daha derinden anlaşılması bakımından çok kıymetli olduğunu dile getirdi ve şunları söyledi: “Öğrencilerimizin akli, ruhi ve fiziki melekelerini geliştirmesini arzu ediyoruz. Her mezunumuz derslerindeki başarısıyla kendi akademik alanında yetkin olsun, bir spor dalıyla ilgilensin ve fiziki bakımdan gelişsin, kültür ve sanat faaliyetlerinin içinde yer alarak ruhi yetkinliğe erişsin. Bunun için çaba sarf ediyoruz ve bu yöndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

ATATÜRK, KENDİSİNİ MİLLETİNE ADAMIŞ BİR LİDERDİR

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Doğru ise Mustafa Kemal Atatürk’ün milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendisini milletine adamış büyük bir lider olduğunu kaydetti. 10 Kasım’ın, Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, millete kazandırdıklarını ve kazandırmak istediklerini doğru anlamak bakımından önemli bir tarih olduğuna dikkat çeken Doğru, “Atatürk, bu vatan için yaptıklarıyla her zaman büyük bir rol model olmuştur. O, tarihin tozlu sayfalarına hapsedilmeye çalışılan bir toplumu ayağa kaldırmış ve zafere olan inancını milletine aşılamış bir liderdir. Atamızı, bize ve ülkemize kazandırdıklarının bilinciyle, vefatının 84’üncü yıl dönümünde gurur, özlem, saygı ve minnetle anıyoruz...” dedi. Yapılan konuşmaların ardından ilk olarak serginin açılışı gerçekleştirildi. Resim-İş Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Semra Kılıç Karatay, Atatürk’ün fotoğrafları, o döneme ait takvimler ve gazete sayfalarından esinlenilerek hazırlanan grafik çalışmalarından oluşan serginin geneli hakkında bilgiler verdi. Serginin hemen akabinde, Müzik Bölümü öğrencileri, Öğretim Görevlisi Yaşar Musaoğlu’nun şefliğinde sahneye gelerek Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerden oluşan bir repertuvarı seslendirdi.  Yedi eserden oluşan konser izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Programın son kısmında, sergi ve konserin düzenlenmesine emek verenlere belgeleri takdim edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER