© Yeni Aksaray Gazetesi

STK Temsilcilerine termal otel tanıtıldı

Ihlara termal otelin yeni dönem tanıtımları devam ediyor. Tesisi satın alarak büyük bir değişiklik yapıp Aksaray ve Türkiye turizminin hizmetine sunan Ak parti eski milletvekili Ahmet yaşar, hafta sonu STK temsilcilerini tesiste toplayarak tanıtımda bulundu.

Yıllarca termal turizm işletmeciliği yaparak bu konuda büyük deneyim sahibi olan Yaşar, Aksaray’ın tarihi ve turizm potansiyelinin çevre illerden çok daha fazla olmasına rağmen bir türlü hedeflenen seviyeye gelemediğini belirtti. Aksaray’a yılda 500 bin turist gelirken, komşu il Nevşehir’e 3,5 milyon turistin gelmesine çok üzüldüğünü ifade eden Ahmet Yaşar, böylesi potansiyelli bir ilin turizmde ki bu güzelliği fırsata çeviremediğimiz gibi, ciddi hedefler koyamadığımızı da vurguladı.

Aksaray’ın sanayisinin doyum noktasına ulaştığını, bundan sonra büyümenin sıkıntı vereceğine dikkat çeken eski milletvekili ve turizmci Yaşar, bunun en bariz örneğinin diğer sektörlerde çalışacak eleman sıkıntısının baş gösterdiğini ifade etti.

STK temsilcileri adına Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin konuştu. Zengin Yaşar’ın milletvekilliği döneminde Aksaray tarım ve hayvancılığına büyük destekleri olduğunu belirterek, bu alanda da deneyimleri ile turizme yeni bir ivme kazandıracağını ifade etti. Toplantının son bölümünde termal alanda bilimsel çalışmalar yapan konuk profesörün Ziga’nın şifalı suyu ve dünyada ki termal alanlar hakkında verdiği çarpıcı bilgiler dikkatle dinlenerek, Aksaray’ın termal suyunun Türkiye’de ilk 5’e girdiği bilgisine ulaşıldı. 150 Metreden sıcak su çıkmasının büyük bir nimet olduğu bildirilerek, termal seraların bölgede kurulmasında çok geç kalındığını sözlerine ekledi.*ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER