© Yeni Aksaray Gazetesi

Süt Birliği’nden 700 Bin lira destek

Aksaray’ın süt üreticileri topladıkları sütlerin bir kısmını 10 ili ve 98 ilçeyi etkisi altına alan Yüzyılın felaketinde depremzedelerin yanında oldular. Süt üreticilerinin 700 bin liralık deprem yardımı Birlik Başkanı Esat Zengin ve Başkan yardımcısı Şener kaş ile birlikte Ziraat Bankasına gidilerek AFAD’ın hesabına yatırıldı.

6 Şubat Maraş depremine Aksaray’dan her meslekten, her kişiden destekler yağmaya devam ediyor. Aksaray Merkez İlçe Süt üreticileri Birliği, birlik üyelerinin sütlerinden oluşan destek AFAD hesabına yatırıldı.

Üreticilere desteklerinden dolayı teşekkür eden ve desteklerinin bununla da kalmayıp artarak devam edeceğini söyleyen Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin,  Güneydoğu’da yaşanan yıkıcı deprem de kullanılmak üzere bağışlamış olduğumuz 700.000 TL’yi AFAD hesabına aktarıyoruz.

AFAD hesabına aktarmamızın nedeni üreticilerinin bir lirası dahi boşa gitmeden direkt yerine ulaşması içindir. Gönderdiğimiz miktarla birlikte halen üreticilerimizin bağışları devam ediyor. Bağışlar geldikçe yine AFAD hesabına aktaracağız. Bu süt üreticilerinin kendi gönüllü olarak gönderdikleri bedeli 700.000 Lirası 70 milyona değer olduğunu herkesin bilmesini isterim.

Oradaki insanların durumu üzücü can yakıcı ama milletimiz her yönüyle, milletimiz her yönüyle depremzedelerin yanında Türkiye’mize geçmiş olsun diyorum” dedi. *AYHAN ÖZDEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER