© Yeni Aksaray Gazetesi

TAEKWONDO DOSTLUK TURNUVASI

Ortaköy ilçesinde yapılan Taekwondo Dostluk turnuvası Aksaray,Kırşehir,Kayseri,Ankara,Niğde,Mersin,Nevşehir ve Yozgat ilinin katılımıyla gerçekleşti.Yaklaşık 250 sporcunun yarıştığı turnuva iki gün sürdü.Çekişmeli müsabakaların olduğu turnuvada dereceye giren sporculara madalya,kulüplerede kupa taktim edildi.

Konuyla ilgili olarak Taekwondo Aksaray İl temsilcisi Nevzat Gül şunları söyledi: “Bu yıl 02.06.2024 tarihinde ilkini düzenlediğimiz taekwondo şenliğimizden sonra Ortaköy ilçemizde yapılan dostluk turnuvasıyla ilimizde bu spora olan ilgiyi arttırmak ve turnuva sayesinde bu alanda ilimizdeki sporcuların gelişiminede katkı sağlamayı amaçladı. İlk defa düzenlenen ve sekiz ilden yaklaşık 250 sporcu ve 15 kulübün katıldığı bu turnuva Ortaköy ilçemize ayrı bir heyecan yaşattı.” Dedi. İl temsilcisi Gül,  Aksaray’a Olimpik ve ülkemize Olimpiyatlarda madalya getiren bir kaç branştan biri olan Taekwondo sporunun merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini ve ilimizdeki sporcularında önce Türkiye, sonra sırasıyla Avrupa, Dünya ve Olimpiyat kürsüsünde yer alması için çaba göstereceklerini söyledi.

Ayrıca bu turnuvanın Ortaköy ilçemizde yapılmasını sağlayarak bu sporun ilçelerimizde de yaygınlaşmasına neden olan başta Gençlik ve Spor İl müdürü Aslan Yıldız’a, Ortaköy Gençlik ve Spor ilçe müdürü Serhan Çetin’e ve bu turnuvaya katılarak katkı sunan tüm sporcu, antrenör ve hakemlere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER