© Yeni Aksaray Gazetesi

TEPKİLER İSVEÇ’E, TEPKİLER KURANIN YAKILMASINA

İslam alemini rencide eden Kur’anı Kerimleri yakarak çirkin eylemde bulunan İsveç ve Hollanda da ki eylemlere sessiz kalmayan Aksaray meydanda Kuran ziyafeti ile birlikte Kuran dağıtımı gerçekleştirildi.  Yeşil Doğa Derneğinin çağrısıyla tüm sivil toplum örgütleri Cuma günü Saat 14.00 de Milli İrade meydanında toplanarak Kur’ana sahip çıkmak için etkinlik düzenlediler.

 Kur’an kurslarından mezun hafızların yer aldığı tepki programına Kuran ile yaşamak adı verilerek, hafızlar sırasıyla  Kur’an okuyarak hatim indirdiler. Hafızların okuduğu  Kuranı Kerim tilavetinin ardından İmam Hatipliler Derneği Başkanı İlhan Demir tarafından dua okunarak İsveç teki Kur’ana yapılan  çirkin saldırı  lanetlendi,  toplumun tepkisi  dile getirildi.

Programa katılan vatandaşlar ‘’İçimiz yanmıştı  Kur’anı kerime karşı  yapılan çirkin  saldırılar karşısında.  Kur’anı  okumak suretiyle sahip çıkılarak en güzel cevabı verilmiş oldu. Organizeyi  yürüten yetkilileri kutluyoruz ‘’ dediler.

Yapılan etkinlikte dikkati çeken bayan katılımcıların yoğun olmasıydı. Aksaray diğer iller karşısındaki sessizliğini bozarak anlamlı bir duruş sergilemiş oldu.  Kalabalığın oluşmasında Ulu cami imamı tarafından Kur’ana karşı yapılan çirkin saldırıyı kınayan hutbe konuşmasının etkili olduğu biliniyor. Vatandaşlara dağıtılan ücretsiz Kuranı Kerimi almak için ise adeta izdiham yaşandı. *ABDULKADİR AY

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER