© Yeni Aksaray Gazetesi

Teşvikte 4. Gruba düştük

Organize Sanayi Bölgelerinde yatırım yapacaklara kolaylık tanıyan yasada Aksaray’ın daha önce 5. Grupta yer aldığı biliniyordu. Şimdi OSB’de yatırım teşvikinde 4. Gruba düştüğümüz açıklandı. Ancak Sultanhanı ilçesine kurulumu resmileşen Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapacakların 6. Grup şartlarından yararlanacağı ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş tarafından ifade edildi.

Çalışan Gazeteciler Günü onuruna şehrin medya mensupları ile bir araya gelen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, kurum olarak yapılan faaliyetlerini anlattı. Aksaray’ın bir sanayi şehri olma zorunluluğu olduğunu belirten Oda Başkanı Göktaş, halen Organize sanayi Bölgesinde 250 fabrikanın faal olarak çalıştığını ve 12 bin kişinin istihdam edildiğini bildirdi. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde 575 fabrikanın bizzat çalışarak istihdamın 25 binlere çıkacağı bilgisi verildi.

ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş bir soru üzerine, Aksaray’ın daha önce teşviklerde 5. Grupta yer aldığını fakat yeni getirilen yasada 4. Gruba düştüğünü belirterek, Sultanhanı Organize Sanayi ile bu eksikliğin telafi edileceğini bildirdi. Zira Sultanhanı OSB’de yatırım yapacakların 6. Bölge şartlarından istifa ederek üretim yapabileceklerini kaydetti. Mevcut OSB’de ise hemen hemen hiç boş yerin kalmadığı da ifade edildi. Ortaköy ve Eskil OSB’lerin resmiyete dönüştürülmesinde bugün yarın onayın beklendiği bilgisi de verildi.

Oda Başkanı Göktaş, ATSO’da yenilik çalışmalarının devam ettiği, Yeşil Oda sertifikası alacaklarını, yerli otomobil TOG ile birlikte elektrikli şarz istasyonları kuracaklarını da sözlerine ekledi.*ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER