© Yeni Aksaray Gazetesi

TOKİ AKSARAY KONUTLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE, KÜLLİYE VE YENİ BELEDİYE İNŞAATLARI DA ETKİLENDİ  İnşaatlar durdu

İnşaat sektöründe malzeme fiyatlarına saatlik yapılan zamlar ve fiyat belirsizlikleri müteahhit firmaları bir hayli zorda bırakmıştı. Özellikle devlet ihalelerinde alınan projelerin inşaatları belli bir seviyeye gelmesine rağmen inşaatların durup, yüklenici firmanın terk etmesi üzüntüleri de beraberinde getirdi.

Aksaray'da geçtiğimiz yıl içerisinde temel kazılarının başlatıldığı TOKİ 694 adet sosyal konut projesinin inşaatına ara verilerek bir süredir devam edilmediği öğrenildi. Aksaray Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde dar gelirli ailelere yapılan, 694 adet İstiklal mahallesi sosyal konut projesi inşaatının neden durduğu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Vatandaşlar aradan geçen süreçte bizim mağduriyetimizi kim giderecek diyerek endişelerini dile getirdiler.

Bir diğerinde ise, belediyeye ait Külliye inşaatı ve terminal yanına inşa edilen yeni belediye binası inşaatları da aynı akıbete uğradılar. Her iki projenin yüklenici firmaları artan maliyetler karşısında depoziteleri yakarak ‘zararın neresinden dönsek kardır’ zihniyeti ile faaliyetlerini durdurmaları üzüntüye neden oldu.

Belediye projeleri inşaatlarında bir çıkış yolu aranırken, TOKİ konut inşaatlarında nasıl bir yol takip edileceği henüz netlik kazanmadığı ortaya çıktı.*İBRAHİM AMAÇ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER