© Yeni Aksaray Gazetesi

TOKİ’den müstakil arsa talep edenlerin bir bölümü reddedildi

Geçtiğimiz yılın sonuna doğru TOKİ tarafından ilk evim ilk arsam kampanyasına başvuranlar arasında bir kısmının başvuruları incelenerek reddedildi. O günlerde büyük heyecan uyandırıp toplumunda dalga dalga yayılan ev ve arsa sahibi olma hayalinde başvuranların şartları yerine getirmemesi reddedilmesine neden oldu.

İlk Evim Müstakil Arsa Projesine merkez ilçede ikamet ederek başvuranlardan 1388 vatandaşın talepleri yerine getirilmedi. İlçelerde ise başvurusu reddedilen, Ortaköy’de 42, Ağaçören’de 57, Eskil’de 57, Güzelyurt’ta 12, Gülağaç’ta 9, Sarıyahşi’de 4 ve Sultanhanı’nda ise 57 kişi başvurudan çıkarıldı.

Arsa talepleri reddedilen şahıslar için, başvuru şartlarını yerine getiremedikleri, bundan önce TOKİ’de anlaşması olanlar, Eş başvurusu olanlar, tapuda kaydı olanlar, eşinin tapuda kaydı olanlar ve yabancı uyruklular olarak mazeret gösterildi.

EVE BAŞVURANLARDA İSE

Yine TOKİ kanalı ile ilk evim kampanyası için eve yapılan başvurularda ise, merkez ilçeden 1905 kişinin başvuruları incelenerek reddedildi. Bunlardan 75 inin engelli olduğu ortaya çıktı. Başvurup reddedilenler arasında 188 kişinin emekli olmalarından dolayı reddedildiği öğrenildi. *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER