© Yeni Aksaray Gazetesi

Turizm Destinasyonu Hazırlıyoruz

Güzelyurt Belediyesi tarafından ilçe merkezi, Ihlara, Selime beldelerim, Ilısu, Belisirma ve Yaprakhisar köylerinden oluşan bir turizm destinasyonu için ilk adımlar atılıyor. Konuya dair bilgiler veren ilçe Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu şu bilgileri verdi :

“İlçe merkezimiz ile Ihlara Beldemiz arasında yaklaşık 18 km. lik yolumuzu 5 km düşürecek ve harika bir gezi rotası ile Ihlara beldemize varılması amaçlanmıştır. Aynı zamanda yıllardır Ilısu köyümüzün ilçemiz ile bağlantısını kısaltılması için yıllardır uğraşılan orman, dağ yolu yerine de bu yol kullanılarak 4 km ye indirilmiş oluyor.

Yeni yapılmakta olan yolumuz ilçe merkezinden Güzelyurt Göleti, Yüksek Kilise ve Güzelyurt’ta ilk insanlık yaşamının başlamış olduğu kemikli kaya mevkiinden devam ederek silindiz üzerinden Ihlara ve Ilısu yoluna bağlanıyor. Bu yol sayesinde bir çok yerli ve yabancı gezgin turistlerin yürüyerek rut yapabilecekleri ya da atv turları, at turlarının da yapılacağı bir konumdadır.

Bu yolun alt yapı ve doldu çalışmalarını belediye imkanlarımız ile geçen yıl tamamlamıştık bu yıl da yapılacak olan yolumuzun temel malzemesi serilip sıkıştırılması yol platformunun ortaya çıkarılması amacı ile bizlerden her konuda desteklerini esirgemeyen başta Aksaray Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Yüksel Çelik, bize araç ve malzeme desteği veren Demirci Belediye Başkanımız Ramazan Bozlak, Selime Belediye Başkanımız Levent Çevik beylere ilçe halkım adına şükranlarımı sunarım. Önümüzdeki bahar mevsiminde bu yolun kaplama işi yapılarak faal duruma gelecektir.

Bu yol İlçemiz, Ihlara ve Selime Beldelerimiz ve bu alandaki köylerimiz arasında bir turizm destinasyonu kurularak turizmde yıllardır beklediğimiz sıçramayı yapmak, bölgemize yatırımcıları çekmek için yapmış olduğumuz çalışmalar için çok önemli konumdadır. Bu yol sayesinde ilçe merkezinden Ihlara Beldemize 18 km lik yol mesafesini 5 km ye indirmiş oluyoruz. Bu yol sayesinden Beldelerimiz ve köylerimiz arasındaki mesafeyi yaklaştırmış oluyoruz. Bu yol ile gezici konumdaki turistlerinde bu yolu kullanarak ve bu yolda seyrederken muhteşem tarihi ve doğal güzellikleri de görmelerini sağlamış olup Ihlara beldemiz ile aramızı yürüyüş mesafesine indirmiş olduk. Bu yolun yanında burada turizm aktivitelerinden atv turları,at turları,yürüyüş ve bisiklet yolları da tasarlayarak bölgemiz turizm destinasyonunun temellerini oluşturmaktayız.Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden aldığımız bilgilere göre bölgemize balon ile uçmak için 6 firma ön izin belgesi almış durumdadır. Ihlara Vadimiz içerisinde çalışan bir firmamız mevcut olup ilçe merkezimiz için talep eden firmalar ile görüşmelerimiz sürmektedir. Bölgemiz turizmine ve bölge hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını dilerim’’ dedi. *İBRAHİM AMAÇ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER