© Yeni Aksaray Gazetesi

TÜRKİYE DAMIZLIK BİRLİĞİ AÇIKLADI Daha çok küçükbaş kurban tercih edildi

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, kurban bayramı sonrasında küçükbaş hayvan kurbanlık satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkan Çelik, değerlendirmesinde ülke genelinde küçükbaş hayvan olarak kesilen kurbanlıkların 3 milyonun üzerinde olduğunu belirterek “ Kurban Bayramının hem yetiştiricilerimiz hem de vatandaşlarımız açısından iyi geçtiğini söyleyebiliriz. Geçen yıl pandemi şartlarında 2,8 milyon baş küçükbaş hayvan kurban edilirken Birliklerimizden almış olduğumuz bilgilere göre bu yıl kesilen küçükbaş kurbanlık sayısının 3 milyonun üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. Bazı illerimizde küçükbaş kurbanlık satışlarının geçen yıla göre aynı seviyede kaldığını ancak birçok ilimizde artmış olduğunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum. “ dedi.

Çelik, kurbanlık satış noktalarına nazaran küçükbaş hayvancılık işletmelerinde kurbanlık satışlarının daha fazla yapıldığını ifade ederek Vatandaşların bu bayramda küçükbaş kurbanlıklara daha çok ilgi gösterdiklerine işaret etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER