© Yeni Aksaray Gazetesi

TÜRKİYE ŞAMPİYONU BELEDİYE SPOR’U ALKIŞLIYORUZ

Genç Kızlar Hentbol Türkiye Şampiyonluğunu tüm maçlarını kazanarak namaglûp finale kalan Aksaray Belediye Spor kazandı.

Turnuva boyunca ortaya koyduğu oyunla şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu gösteren Belediye Spor, grubunda Kastamonu Bld.Spor’u 43-30, Konyaaaltı Bld.Spor’u 27-20, Mudanya Bld.Spor’u da 29-26 yenen kızlarımız C Grubunu lider tamamlayarak çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Üsküdar Bld.Spor’u 36-29,yarı finalde de Ankara As Spor’u 35-27 yenen Aksaray Belediye Spor, finalde yeniden Mudanya Bld.Spor ile eşleşmiş oldu.

16-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında Aksaray'da 17 takımın katılımıyla düzenlenen, Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası finalinde rakibi Mudanya Belediyesi'ni bir kez daha 23-21’lik skorla mağlup eden Aksaray Belediye Spor Türkiye Şampiyon oldu. Genç Kızlar Türkiye Kupası üçüncülük maçında Görele Belediyesi Spor Kulübü'nü 32-30 yenen Ankara AS Hentbol ise turnuva üçüncü oldu.

Aksaray Spor Salonu'nda oynanan final karşılaşmasının ardından madalya ve kupaları Aksaray Valimiz Hamza Aydoğdu, THF Başkanvekili Kenan Gökmen, THF Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Çelik ve Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Çelik takdim etti. Kupa töreninde büyük sevinç yaşayan Belediye Spor Şampiyonluk Kupasını müzesine götürdü. Belediye Spor Genç Takım Antrenörü Serkan Pala, uzun yıllardır yaptıkları çalışmanın karşılığını almaktan büyük mutluluk duyduklarını, oyuncuları ile gurur duyduklarını, Türkiye Şampiyonluğunun Aksaray’a hayırlı olmasını diledikten sonra, bu derece başarılı bir takımın Aksaray Spor Salonunda antrenman yapamadığını bunun engellendiğini, yetkililerden bu konuda çözüm beklediklerini, bu takımın böylesine güzel bir salonda çalışmasının engellenmemesini istediğini belirtti.

Haber: Ersin Arslan

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER