© Yeni Aksaray Gazetesi

Ulaştırma Bakanına  Ortaköy yolunu sordu

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; Ortaköy İlçesinde 2015 yılında başlatılan yol yapımı ile ilgili ihale süreci, covid-19 pandemi süreci vb. sebeplerle bir türlü yapılamayan yolun son durumunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na verdiği soru önergesi ile yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Milletvekili Kaşlı'nın yaptığı açıklama şu şekilde: “ Aksaray İli, Ortaköy İlçemizde 29 Haziran 2015 tarihinde başlatılan yol yapımı ile ilgili ihale süreci ve gelinen noktada yol yapımı çalışmasının programlandırılması hususları ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdik.

SORU ÖNERGESİ METNİ;

Başkentimiz Ankara ile arasında yaklaşık 220 km mesafe bulunan Aksaray, konumu itibarıyla kuzeyi güneye, batıyı doğuya bağlayan yolların kesişim noktasındadır. Konumu gereği çevre illeri birbirine bağlayan geçiş güzergahı konumundaki ilimizin Ortaköy ilçesinde 29 Haziran 2015 yılında yol yapımı ile ilgili ihale süreci başlatılmış ve aynı yılın kasım ayında temel atma töreni gerçekleştirilmiştir. Ancak daha sonra çeşitli hukuki gerekçelerle devam edilememiş, ilçede vatandaşlarımızın trafik güvenliği konusunda ciddi anlamda sorun yaşanmıştır. Özellikle küresel anlamda da büyük ölçekte aksaklılara neden olan Covid-19 pandemisi nedeniyle 2019 yılında tekraren askıya alınan yol yapımı çalışmaları 17.12.2020 tarihinde tekraren ihale edilmiştir. Sayın Bakanımıza öncelikle yol yapımı çalışmasının programlandırılması hususunda teşekkür ediyor, şu sorularımın da cevaplandırılmasını talep ediyorum.

1- İhale süreci tamamlanan yol çalışmalarının yapımına yüklenici firma ne zaman başlayacaktır?

2- Aksaray- Ortaköy yol yapımı projesinin en geç tamamlanma tarihi nedir?

3- Aksaray- Ortaköy yol yapımına ayrılan bütçe tutarı nedir?” *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER