Uluırmak Deresi Taşkın Koruma Projesi yerinde incelendi
GÜNDEMAk Parti İl Başkanı Hamza Aktürk ve Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Mehmet Alp ve Aksaray Şube Müdürü Ümit Ekinci ile birlikte, şehrin güvenliği ve gelişimi açısından büyük önem taşıyan Uluırmak Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma Projesi alanını ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
PROJENİN SON DURUMU DEĞERLENDİRİLDİ
Aksaray'ı olası su baskınlarına karşı korumayı hedefleyen projenin şantiye alanında, İl Başkanı ve Milletvekili, DSİ Bölge ve Şube Müdürlerinden çalışmaların teknik detayları ve ilerleme durumu hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Projenin genel durumu bu gözlemler ışığında değerlendirildi.
Uluırmak Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatının, şehrin güvenliğini artırmanın yanı sıra, dere yatağında yapılacak düzenlemelerle şehir estetiğine de katkı sağlaması bekleniyor. Projenin tahmini bitiş tarihi 2026 sonu olarak belirtiliyor.
Siyasi temsilciler, şehrin taşkın riskinden korunması ve altyapısının güçlendirilmesi için yürütülen bu önemli çalışmada emeği geçen DSİ ekiplerine ve tüm ilgililere teşekkürlerini iletti.*ERDEM SÜDEMEN
İlginizi Çekebilir