© Yeni Aksaray Gazetesi

Vahşetin takipçisi olacağız

Aksaray’da geçtiğimiz haftalarda 7 tane yavru köpeğin çeşitli işkenceler ile öldürülmesiyle ilgili CHP İl Başkanı Hacı Ali Keleş, Merkez İlçe Başkanı Ayfer Zengin ve Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk açıklamalarda bulundu.

CHP İl Başkanı Hacı Ali Keleş, "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde ilimizde sokak hayvanları bir vahşete maruz kaldı. Türlü türlü işkencelerle birçok sokak hayvanı katledildi. Sosyal medyada yayınlanan görüntüleri izleyen herkesin kanı dondu, izleyen herkes insanlığından utandı. Böyle bir vahşet ne insanlığa sığar, ne ahlaka sığar, ne vicdana ne de dinimize sığar. Bu vahşetin hiçbir değerle bağdaşması mümkün değildir. Bu durum hepimizi derinden üzmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem bu duruma dikkat çekmek hem de hayvanlara verdiğimiz değeri göstermek üzere bu basın açıklamasını yapmak durumunda kaldık.

İlimizde, insan diyemeyeceğimiz canavarlar tarafından böyle bir vahşetin yaşatılmış olmasından dolayı son derece üzgünüm. Sokak hayvanlarının türlü işkencelerle öldürülmeleri hiçbir vicdanla, hiçbir ahlakla bağdaşmaz. Bu vahşeti yaşatan faillerin bir an evvel yakalanıp gerekli cezaları almaları konusunda, buradaki açıklamamızın ardından partili hukukçularımızla birlikte suç duyurusunda bulunacağız.”Dedi.

CHP Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk de açıklamasında "İl Başkanımızın da kapsamlı bir şekilde değindiği gibi son zamanlarda insan vicdanını yaralayan olaylar yaşıyoruz. Sokak hayvanlarına, bizlere emanet edilen bizlerin vicdanına, bizlerin adamlığına emanet edilen hayvanlarımıza işkence edecek kadar vahşileşen aynı cinsi yaşadığımız, insan olmaya utandığımız olaylar yaşandı. Bildiğiniz gibi bu bir inanç sorunudur, bu bir merhamet sorunudur, bu bir vicdan sorunudur, bu bir adam olma sorunudur, bu bir denetimsizlik sorunudur. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak takipte olacağız” dedi. *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER