© Yeni Aksaray Gazetesi

YARDIMLAR SEL GİBİ Yaraları sarıyoruz

Önce 7,7 ardından 7,6 şiddetinde yaşanan depremin yaralarını sarmak için milletce adeta kenetlendik. Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi, Ticaret Odası, siyasi partiler her biri ayrı ayrı kampanyalar yaparak yardımların sel olup kabardığı gözlendi. Yardımları toplama merkezlerine araçları ile teslim eden vatandaşlar, Pazar pazarını büyük bir depoya dönüştürdüler.

Milletce yaraları sarmada gösterdiğimiz fedakarlık tarihe sığmayacak şekilde gelişirken, bir yandan da farklı sivil toplum kuruluşlarının yardım zincirlerine yeni yeni halkalar ilave etmesi yaraları biran önce sarmada önemli bir ivme kazandırıyor.

Yardım koordinasyon merkezine hayırsever hemşehrilerimizin getirdiği gıda, giysi, battaniye, ısıtıcı, su, temizlik malzemeleri tırlara yüklenerek bir uçtan deprem bölgelerine gönderiliyor.

Adana, Hatay, K. Maraş, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır ve Urfa yol güzergahlarında bu bölgelerdeki illerden giden yardım tırlarının uzun kuyruklar oluşturduğu gelen haberler arasında yer alıyor.

Haber yayına hazırlandığında Aksaray’dan deprem bölgelerine 15 in üzerinde tır gönderildiği, bir yandan da dolan tırların yola çıkarak biran önce mağduriyet bölgesine ulaşmak için gayret sarf ettiği öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER