Yeni Aile Sağlığı Merkezi bu hafta hizmete açılıyor
GÜNDEMGerçekleştirilen incelemeler sırasında merkezin fiziki yapısı, hizmet verecek alanlar ve donanımları detaylı şekilde ele alındı. Başkan Dinçer, merkezin işlevselliği, erişilebilirliği ve hizmet kapasitesinin bölge şartlarına uygun şekilde planlandığını vurgularken, vatandaşların sağlık hizmetlerine yerinde ve hızlı şekilde ulaşmasının önemine dikkat çekti.
Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren çok sayıda işletme ve binlerce çalışanın bulunduğu alanda böyle bir merkezin hizmete girmesi, iş kazaları ya da ani sağlık sorunlarında zaman kaybetmeden müdahale edilmesini sağlayacak. Aynı zamanda koruyucu sağlık hizmetlerinin de verileceği merkez, bölgedeki çalışanların rutin sağlık kontrollerini yaptırabilecekleri, aile hekimliği hizmetlerinden faydalanabilecekleri bir yapıya sahip olacak.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada, “Sanayi bölgemizde çalışan emekçi kardeşlerimizin uzun süredir beklediği önemli bir eksikliği daha tamamlıyoruz. Herhangi bir sağlık sorununda ilk müdahalenin hızlıca yapılabileceği bir merkezin burada bulunması, iş güvenliği ve çalışan sağlığı açısından son derece kıymetli. Aksaray Belediyesi olarak hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmaya ve onların yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Merkezin, fiziki olarak tamamlandığı ve teknik hazırlıkların da son aşamaya geldiği belirtilirken, resmi açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi. Açılışın ardından sağlık merkezi, tam kapasiteyle vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. *BELEDİYE BASIN
İlginizi Çekebilir