© Yeni Aksaray Gazetesi

Yerli karpuz tezgahlarda yerini aldı

Sultanhanı ilçesinde hasat edilen yerli karpuz, pazar tezgahlarını süslemeye başladı. Köyde uzun yıllar şeker pancarı üretimi yaptığını ve artık su tüketimi az ürünlere yönelmek gerektiği için karpuz ekimi yaptığını aktaran Cengiz Ergin, “Çiftçilik yapan ve üretimi seven biriyim. Köyümde yetişebilecek tüm tarım ürünlerini yetiştirmeye çalışıyorum. Bunlara ek gelir olsun diye 5 yıl önce alternatif ürünlerde yetiştirmeye başladım. Kavun ve karpuz fidesi getirdim ve 3 dekar alanda ekim yaptım. Olur mu, olmaz mı bende bilmiyordum, sadece deneme amaçlıydı. Ama gördüm ki, kavun ve karpuz oldukça verimli. Dekar başına 8-10 ton ürün hasat ettim. Ürünlerimi halk pazarlarında satarak üretmenin ve emeğin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi. *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER