© Yeni Aksaray Gazetesi

Yeşillendirme tam gaz

Kasım ayı ağaç dikme mevsimi olunca çeşitli kurum ve kuruluşlar öncülük edip yeşillendirme için adeta ağaç dikme yarışına gidildi. Öğretmenler için dikilen fidanlar, ana okulu öğrencilerine ağaç sevgisi, öğrencilerin bizzat ağaç dikmeleri ve Aksaray’ın etrafı yeşil dağlar projesi genişletilerek Türkiye’nin etrafı Yeşil Dağlar’a dönüştürülerek 81 ile yayılıyor. Böylece yeşillendirme çalışmaları bu günlerde tam gaz gelişerek sevindiriyor.

Geçtiğimiz hafta yeşillendirmeye ilk kazma Aksaray Belediyesi tarafından vuruldu. Öğretmenler Günü anısına oluşturulan Kireçlik mevkiinde ki Hatıra Ormanı’na 11 Bin 68 adet fidan dikildi. Başkan Dinçer öğretmenlere ayrılan bölgeye 4 yıl içerisinden 30 binden fazla fidanın dikilmesini sağladıklarını söyledi.

Tema Aksaray temsilcileri ağaçlandırma konusunda ciddi çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Tema’nın Aksaray merkez ilçe temsilcisi Aydın Koçak önderliğinde Tema gönüllülerinden oluşan heyet, Kızılay Anaokulunda Badem ve Meşe Palamutu tüpleme etkinliği yaptıktan sonra, okulun bahçesine her sınıf için hatıra fidesi diktiler.

Şehrimiz Timur Sarrafoğlu ilkokulu öğrencileri, çıplak tepeleri ve yamaçları ağaçlandırmak adına büyükleri ile birlikte diktikleri fidanlar, gelecekte ulu bir ağaç olup gölgesinde serinleyecek olan kuşakların şimdiden müjdecisi oldular.

Yeşil Doğa Derneği ile yurdun değişik yörelerinden Aksaray’a gelen yaklaşık 60 ilin gazetecileri arasında protokol imzalandı. Yeşil Doğa Derneği Aksaray şubesi Başkanı Abdulkadir Ay ve Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca arasında yapılan imza protokolüne göre, Türkiye’nin her bölgesinde ağaçlandırma çalışmasına destek verilecek. Aksaray’da Yeşil Doğa derneğinin yaptığı çalışmaların bir benzerinin de toplantıya katılan illerin bölgelerinde aynı veya benzer nitelikte ağaçlandırma çalışmaları yapılarak, Türkiye’nin her yerinin yemyeşil olması için çaba sarf edilecek. *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER