© Yeni Aksaray Gazetesi

Yılın ilk 6 ayında 1141 vatandaşın evi temizlendi

Aksaray Belediyesinin engelli, yaşlı veya kronik sağlık sorunu olan vatandaşlar için uyguladığı evde temizlik ve bakım hizmetleri ile yılın ilk 6 ayında Bin 141 vatandaşın evi temizlendi.

Evde temizlik ve bakım hizmetleri kapsamında Belediye ekipleri önceden randevu alınan evlere gidilip camlar siliniyor, mutfak-banyo yıkanıyor, yerler koltuklartemizleniyor, ortalık toparlanıp çöpler atılıyor. Tüm temizlik malzemelerini de belediye görevlilerigetiriyor, birkaç saat içinde evi temizliyorlar.

Gönüllere dokunan evde temizlik hizmetinden sosyal izolasyona maruz kalan 65 yaş ve üzeri veyaherhangi bir engel durumu bulunan dezavantajlı vatandaşlar hizmetten faydalanabiliyorlar.

Evde Temizlik Hizmeti ihtiyacı olan ve hizmeti alma kriterlerini taşıyan vatandaşlara ücretsiz bu imkânısağladıklarını belirten Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer başarıyla uygulanan ve vatandaşınbüyük takdirini kazanan uygulamayla ilgili şu görüşlere yer verdi. Başkan Dinçer açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; “Belediye, halkı için vardır, halkın ihtiyaçları için vardır. Sosyal Belediyecilik, ihtiyacı olanın yanındaolmayı, dost eli uzatmayı gerektirir. Biz bu anlayışla vatandaşlarımızın her anlamda yanında olmayaçaba gösteriyoruz.Temizlik hizmetimizin yanı sıra rahatsızlığından dolayı evinden çıkıp berbere, kuaföre gidemeyenyurttaşlarımıza da kişisel bakım hizmeti veriyoruz. İhtiyacı olan her vatandaşımızın yanındayız” diyekonuştu.

Vatandaşlara temizlik hizmeti veren Aksaray Belediyesi ekipleri, temizlik yaptıkları hanelerdevatandaşların kendilerini yalnız hissetmemeleri adına onlarla yakından ilgilenerek, sohbet eşliğindegüzel bir gün geçirmesini sağlıyorlar. *BELEDİYE BASIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER