© Yeni Aksaray Gazetesi

YÜZ YÜZE GÖNÜL GÖNÜLE Ak Parti olarak Aksaray’ı ayağa kaldıracağız

Ak Parti Genel Merkezi tarafından Aksaray’da yüz yüze gönül gönüle 100 gün adlı proje çevçevesin de partinin bazı kurmayları da dahil çok sayıda genel merkez yöneticileri ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Aksaray’a geldi.

Ağaçlı tesislerinde yapılan toplantının açılış konuşmasını Ak Parti il başkanı Hüseyin Altınsoy yaptı. İl Başkanı Altınsoy milletvekilimiz ve parti teşkilatımızla birlikte sürekli sahadayız diyerek, yüz yüze gönül gönüle projesinin uygulanmasında Aksaray’ın pilot iller arasında olduğunu vurguladı. Genel merkez yöneticileri ile birlikte Aksaray’ın tüm ilçelerini ziyaret ederek adeta Aksaray’ı ayağa kaldıracaklarını ifade eden İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, çalışmalarda emeği geçen başta milletvekili, Belediye başkanları ve tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ise, Çevre Bakanı Murat Kurum’un Aksaray için hazırladıkları projelere büyük destek verdiğini belirterek huzurlarınızda teşekkür ediyorum dedi.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise, Türkiye cumhuriyeti kuruldu kurulalı sürekli etrafımızı ateş çemberi ile çevirip 100 yıldır ülkemiz düşmanlarının çalıştıklarını, bunun son 20 yılında toparlanıp ayağa kalkmasını hazmedemeyenlerin yeniden düşmanlıklarını devam ettirdiklerini ifade etti. 2023 Yılında yapılacak seçimlerle yeniden cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ı Başkan seçerek, dünyanın yeniden şekillendiği bu yıllarda ülkemizin de güçlü bir şekilde yerini alacağını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat kurum ise, toplam yatırım değeri 500 milyon lira olan 24 eseri vatandaşlarımıza sunuyoruz dedi. Bakan Kurum “Eserlerimiz; Eskil'de, Gülağaç'ta, Ihlara'da, Akören'de, Sağlık'ta, Demirci'de, Sarıyahşi'de, Bağlıkaya'da, Helvadere'de, Ortaköy'de, Gülpınar'da sadece merkezde değil, tüm ilçelerinde olacak. 24 Eserimizin içinde sosyal konutlarımız, millet bahçelerimiz, belediyelerimizin, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek altyapı ve üst yapı çalışmalarımız bulunuyor. Tuz Gölümüz var. Tuz Gölümüzde,  Kapadokya bölgesine ait birçok yatırımlarımızı valiliğimiz, belediyemiz ve milletvekillerimizle birlikte kararlılıkla yürütüyoruz. Tuz Gölü'nü de burada bir cazibe merkezi haline getirecek, gerek karşılama merkezlerimizle gerek bisiklet ve yürüyüş yollarıyla bu alanı da en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Buradaki tabiata sahip çıkıyoruz. Burada biliyorsunuz flamingolarımız var. Flamingolarımızı bu sene el birliğiyle koruduk, büyüttük ve artık göç yollarına hazır hale getirdik. Hem doğal alanlarımızı hem de tarihi alanlarımızı korumaya gayret gösteriyoruz. İnşallah tüm bu yatırımlarımız. Aksaray'ımıza, bölgemize, vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. TOKİ Başkanlığımızla, Aksaray'ımıza da önemli yatırımları yapıyoruz. Bugüne kadar Aksaray merkezde Akçakent köyü ve Hürriyet mahallesinde bulunan yaklaşık 260 metrekarelik metruk yapılar vardı.  Hızlıca burada vatandaşlarımızı sağlam, güvenli konutları yapmak suretiyle taşıdık. Bu alandaki metruk yapıların yıkımını yapmak suretiyle de bu bölgeyi şehrimize kazandırmış olduk. Yine çok önemsediğimiz, valiliğimizin hemen karşısında merkez Hamidiye Mahallemiz var. Burada Aksaray'ın bölgenin cazibe merkezi haline getirilecek çalışmalar yapıyoruz

 Aksaray Hamidiye Mahallesi de bu örneklerden bir tanesi olacak ve burada yapacağımız yaklaşık 600 bağımsız bölümü içeren, 22 bin metrekarelik alanda ofislerimiz, konutlarımız, ticari bütçelerimizle birlikte Aksaray'ımıza, Hasan Dağı'nın memleketine, Somuncu Baba'nın memleketine yakışacak bir dönüşümü vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde yürütüyor olacağız. Onları bu sürede hiçbir şekilde mağdur etmedik. Ve inşallah işin bitimine kadar da onlarla gönül gönüle bu süreci yürütüyor olacağız. Yine TOKİ Başkanlığımız eliyle Aksaray’ımıza bugüne kadar 2 milyar liralık 5 bin 172 sosyal konut ürettik. Bugün 20 bin vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren bu sosyal konutlarımızı teslim ettik.  İnşallah 4 gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımız çok büyük bir müjde verecek. Ve bu müjde çerçevesinde de yeni sosyal konutlarımızı kazandırıyor olacağız.  Aksaray’ımıza da çok önemli müjdemiz var. İnşallah 13 Eylül’ü bekleyin.  Hem sosyal konut projemiz hem de alt yapılı arsa vereceğiz. Alt yapılı arsayla birlikte vatandaşlarımız bizim alt yapısını hazırladığımız, imar planını hazırladığımız bu arsalarla kendi evlerini yapabilecekler. Yine Aksaray’ımız sanayi şehri oluyor. Nüfusunun sürekli artıyor ve artmaya da devam ediyor.  Biz de Aksaray’ın ekonomisi, istihdamı üretimi güçlensin diye sanayi sitesi yatırımlarını yapmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 1600 sanayi sitemizin Aksaray’ımıza işçimize, esnafımıza kazandırdık. Ve inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle de bitirmiş olduğumuz projenin açılışını gerçekleştireceğiz. Yine ilave sanayi projesinden ekler var. Bu 13 Eylül’de açıklayacağımız projenin kapsamında Aksaray’ımıza da yeni sanayi sitesini kazandıracağız. 2023 yılında da Somuncu Baba’nın memleketinde, Aksarayımızda Hasandağı’nın cesaretini inşallah tüm Türkiye’ye göstereceğiz ve Cumhur İttifakımızı burada rekor bir oyla desteklemek suretiyle Sayın Cumhurbaşkanımızı, yeni yüzyılın inşallah Başkanı yapacağız ve bu hizmetleri aziz milletimize götürmeye devam edeceğiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER