ABAYLAR
Aksaray
16 July, 2025, Wednesday
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’NDE Aksaray Şehitliği ziyaret edildi

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’NDE Aksaray Şehitliği ziyaret edildi

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında düzenlenen anma programıyla 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı. Sabahın erken saatlerinde Aksaray Şehitliği’nde başlayan törende, hain darbe girişiminde hayatını kaybeden kahramanlar için dua edildi, kabirlerine karanfiller bırakıldı.

Programa Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, AK Parti milletvekilleri Hüseyin Altınsoy ve Cengiz Aydoğdu, İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, kamu kurumlarının yöneticileri, emniyet ve jandarma teşkilatı mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve şehit aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, şehitler için dualar edildi. Ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfiller bıraktı. Şehit yakınlarının duygusal anlar yaşadığı törende birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı.

Protokol konuşmalarında, 15 Temmuz’un Türkiye’nin demokrasi ve bağımsızlık mücadelesindeki yeri hatırlatılarak, şehitlerin asla unutulmayacağı ifade edildi. Şehit ailelerine devletin daima destek olmaya devam edeceği belirtilirken, protokol üyeleri ailelerle birebir görüşerek sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Program, tüm şehit mezarlarının ziyaret edilmesiyle sona erdi. Türk bayraklarıyla donatılan şehitlikte, 15 Temmuz’un ruhunu yaşatmak ve şehitleri unutmamak adına bir kez daha güçlü bir birlik mesajı verildi. *ERDEM SÜDEMEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!