SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

24 Projenin açılışı yapıldı

24 Projenin açılışı yapıldı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yüz Yüze Gönül Gönüle programı dolayısı ile geldiği Aksaray’da toplam 500 Milyon TL değerindeki 24 eserin açılışını gerçekleştirdi. Toplu açılış töreninde sürdürülebilir sıfır atık projesi kapsamında Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi de devreye alındı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında gerçekleşen toplu açılış törenine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Konya Milletvekilleri Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı ve Selman Özboyacı, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, MKYK Üyeleri Ayhan Salman, Burhan Sakallı, Cem Şahin, Halise Çiftci, Haluk İpek, Menderes Tevfik Türel, Türk İslam Karakoç, İl Koordinatörü Mehmet Uğur Gökgöz, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy,  TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, Mekansal Planlama Genel Müdürü Y.Erdal Kayapınar, ÇED Genel Müdürü Mehrali Ecer, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan, Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü H.Abdullah Uçan, Gedaş Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı, Yerel Yönetimler Genel Müdürü Emrullah Töremen, İlbank Konya Bölge Müdürü Murat Karaçam, Mereoroloji 8. Bölge Müdürü Barış Özgün, Tapu ve Kadastro Konya Bölge Müdürü Ömer Ay, Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Özcan ve Bakan Danışmanı M.Buğra Elkıran katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz beraberindeki milletvekilleri ve bürokratlar ile birlikte Belediye Başkanları ve parti üyeleri ile bir araya geldi. Ak Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Yüz Yüze Gönül Gönüle projesi kapsamında yapılan toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

‘’Yüz Yüze Gönül Gönüle Aksaray" programı dolayısı ile Belediye Başkanları ile bir araya gelen Kurum, bu gibi programları çok önemsediğini, şehrin tüm noktalarına ulaşacaklarını, işçisiyle, emeklisiyle, öğrencisiyle, turizmcisiyle ve tüm sektörlerin temsilcileriyle bir araya geldiklerini söyledi.

AK Parti olarak 20 yıldır her şehirde vatandaşların gönlüne girmek suretiyle hizmetler yaptıklarını aktaran Kurum, şöyle konuştu:

"İnşallah 4 gün sonra tüm Türkiye'ye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük bir müjde verecek. Bu müjde çerçevesinde yeni sosyal konutlarımızı 81 ilimizde ve ilçelerimizde vatandaşlarımıza kazandırıyor olacağız. Gençlerimiz, emeklilerimiz, şehit ve gazi ailelerimiz, asgari ücretli vatandaşlarımız aldıkları maaşla ev alabilecekler. Gençlerimiz okullarını bitirdiklerinde, hayata atılacakları an yine bu sosyal konut projesinden faydalanabilecekler. Hem sosyal konut hem de altyapılı arsa vereceğiz inşallah. Vatandaşlarımız, altyapısını ve imar planını hazırladığımız bu arsalarda kendi evlerini yapabilecekler."

Belediye Başkanları ile yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ise yaptığı açıklamada Bakan Murat Kurum’a Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’e ve bakanlık bürokratlarına projelere verdikleri destekler için teşekkür etti. Başkan Dinçer, Aksaray’a büyük projeler kazandırılması noktasında Bakan Murat Kurum’un çok büyük desteğini gördüklerinin belirtti.

Bakan Murat Kurum ve beraberindeki heyet Belediye Başkanları ile yapılan istişare toplantısının ardından Hamidiye Mahallesinde sürdürülen Kentsel dönüşüm proje alanını gezdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projelerini desteklediklerini ve Aksaray’ı cazibe noktası haline getirmek istediklerini belirtti. Şehrin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i tebrik eden heyet çarşı merkezinde bulunan esnafları ziyaret etti.

Esnaf ziyaretinin ardından Hamidiye Mahallesinde devam eden kentsel dönüşüm projelerini inceleyen Bakan Murat Kurum ve beraberindeki heyete Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bilgi verdi. Yıkım çalışmalarının devam ettiği alanda birtakım incelemelerde bulunan Bakan Murat Kurum, kentsel dönüşümle yeni yapılacak binaların modern konforlu ve uzun ömürlü olacağını belirtti. Seçim öncesinde Aksaray’a yaptığı ziyarette Hamidiye Mahallesinde incelemeler yapan Murat Kurum yıkım işlemlerinde gelinen son nokta hakkında da bilgiler aldılar.

Bakan Murat Kurum ve beraberindeki heyet şehir genelindeki birçok projenin toplu açılışını gerçekleştirmek üzere kent meydanına geçti. Toplu açılış töreninde Aksaray Belediyesinin şehre kazandırdığı Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezinin de açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlı ve Aksaray Belediyesi işbirliğinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Bakan Murat Kurum ‘’Bugün Aksaray’ımızda toplam yatırım değeri 500 milyon lira olan 24 eserimizi vatandaşlarımıza sunuyor olacağız. Eserlerimiz; Eskil'de, Gülağaç'ta, Ihlara'da, Akören'de, Sağlık'ta, Demirci'de, Sarıyahşi'de, Bağlıkaya'da, Helvadere'de, Ortaköy'de, Gülpınar'da sadece merkezde değil, tüm ilçelerinde olacak. 24 eserimizin içinde sosyal konutlarımız, millet bahçelerimiz, belediyelerimizin, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek altyapı ve üst yapı çalışmalarımız bulunuyor’’ diye konuştu.

Kurum ‘’Aksaray’da toplam yatırım değeri 120 milyar lira olan 350 bin konutumuzun fiilen inşası devam etmektedir. Emin olun, 81 ilimize hizmetimiz var. Artık hemen her ilçemizde de bir sosyal konut projemizi, bir kentsel dönüşüm projemizi görebilirsiniz. Bu kapsamda da Aksaray'da çok önemli adımlar attık. Vekillerimiz, teşkilatımızla birlikte istişareler yapıyoruz. Bu istişareler çerçevesinde milletimizin sorunlarını bir bir çözmeye gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar Aksaray merkezde Akçakent köyü ve Hürriyet mahallesinde bulunan yaklaşık 260 metrekarelik metruk yapı vardı. Hızlıca burada vatandaşlarımızı sağlam, güvenli konutları yapmak suretiyle taşıdık. Bu alandaki metruk yapıların yıkımını yapmak suretiyle de bu bölgeyi şehrimize kazandırmış olduk. Aksaray Hamidiye Mahallesi’nin de bu örneklerden birisi. Yaklaşık 600 bağımsız bölümü içeren, 22 bin metrekarelik alanda ofislerimiz, konutlarımız, ticari bütçelerimizle birlikte Aksaray'ımıza, Hasan Dağı'nın memleketine, Somuncu Baba'nın memleketine yakışacak bir dönüşümü vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde yürütüyor olacağız. Onları bu sürede hiçbir şekilde mağdur etmedik. Ve inşallah işin bitimine kadar da onlarla gönül gönüle bu süreci yürütüyor olacağız.’’ diye konuştu.

Bakan Murat Kurum, çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ve vatandaşlara hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayarak, “TOKİ Başkanlığımız eliyle Aksaray’ımıza bugüne kadar 2 milyar liralık 5 bin 172 sosyal konut ürettik. Bugün 20 bin vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren bu sosyal konutlarımızı teslim ettik.’’

13 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesini açıklayacağını hatırlatan Bakan Murat Kurum, konuya ilişkin şunları söyledi:

“İnşallah 4 gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımız çok büyük bir müjde verecek. Ve bu müjde çerçevesinde de yeni sosyal konutlarımızı 81 ilimizde, ilçelerimizde vatandaşlarımıza kazandırıyor olacağız. Gençlerimiz olacak, emekli vatandaşlarımız olacak, şehit yakınları ve gazi ailelerimiz olacak, yine kıymetli vatandaşlarımız burada asgari ücretli vatandaşlarımız aldıkları maaşla ev alabilecekler. Bu kapsamda Aksaray’ımıza da çok önemli müjdemiz var. İnşallah 13 Eylül’ü bekleyin. Hem sosyal konut projemiz hem de alt yapılı arsa vereceğiz. Alt yapılı arsayla birlikte vatandaşlarımız bizim alt yapısını hazırladığımız, imar planını hazırladığımız bu arsalarla kendi evlerini yapabilecekler. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle de bitirmiş olduğumuz 1600 sanayi dükkanlarının açılışını yapacağız. Yine ilave sanayi projesinden ekler var. Bu 13 Eylül’de açıklayacağımız projenin kapsamında Aksaray’ımıza da yeni sanayi sitesini kazandıracağız. Ve hem bölgeye hem de şehrimize hizmet etmiş bir proje olacak.’’Dedi.

Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller’in dualarının ardında toplu açılış töreni gerçekleşti. Aksaray Kent Meydanında yapılan kurdela töreninden sonra Aksaray Bilim Merkezine geçen Bakan Kurum ve beraberindeki heyet gençlerle buluştu.  *BELEDİYE BASIN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!