Aksaray
09 Nisan, 2026, Perşembe

410 Km’lik yol ağı yenilendi

410 Km’lik yol ağı yenilendi

Aksaray Belediyesi, son 7 yılda şehir genelinde yürüttüğü üstyapı çalışmalarıyla kentin ulaşım altyapısını modern bir yapıya kavuştururken, cadde ve bulvarlarda gerçekleştirdiği kapsamlı yenilemelerle Aksaray’ın siluetini önemli ölçüde değiştirdi.

Bu süreçte Atatürk Bulvarı, Aşık Molla Caddesi, Ebulfeyz Elçibey Caddesi, Bölcek Caddesi, Alparslan Türkeş Bulvarı, Bediüzzaman Bulvarı, Hasas Caddesi, Acem Caddesi, Ankara Caddesi, Latif Emekli Caddesi ve Pir Ali Sultan Caddesi başta olmak üzere şehrin ana arterlerinde yol, kaldırım, orta refüj ve kavşak yenileme çalışmaları hayata geçirildi. Yapılan çalışmalar kapsamında toplam 410 kilometrelik yol ağı yenilendi.

Yenilenen cadde ve bulvarlarda yalnızca asfalt çalışmalarıyla sınırlı kalınmazken; yaya güvenliğini önceleyen geniş ve düzenli kaldırımlar, estetik orta refüjler, modern kavşak düzenlemeleri ve çevre düzenlemeleriyle şehir merkezinde daha konforlu ve güvenli bir ulaşım ağı oluşturuldu. Bu çalışmalar sayesinde hem araç trafiği rahatlatıldı hem de şehir estetiğine önemli katkılar sağlandı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, üstyapı yatırımlarının şehrin planlı gelişiminin önemli bir parçası olduğunu belirtti. Başkan Dinçer “Göreve geldiğimiz günden bu yana Aksaray’ı yalnızca bugünün ihtiyaçlarına göre değil, geleceği de düşünerek planladık. Yenilediğimiz cadde ve bulvarlarla hem ulaşım konforunu artırdık hem de şehrimizin çehresini daha modern ve estetik bir görünüme kavuşturduk. Son 7 yılda 410 kilometrelik yol ağını yenileyerek Aksaray’a yakışır bir şehir dokusu oluşturduk,” ifadelerini kullandı.*BELEDİYE BASIN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!