ABAYLAR
Aksaray
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Ak Parti’den seçim süreci bilgileri verildi

Ak Parti’den seçim süreci bilgileri verildi

Seçim sürecinin açıklanmasının ardından 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim süreci de resmen başladı. AK Parti Aksaray İl Başkanlığına, Milletvekili aday adaylığı için başvuracaklar bugün saat 21.00’a kadar devam edecekleri bildirildi.

Milletvekili seçimlerine yönelik yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Aksaray İl Seçim İşleri Başkanı Av. Muammer Gür; AK Parti’den milletvekilli aday adayı olacakların bir hafta içerisinde başvurularını yapması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milletvekili Aday Adaylarının adaylık başvuru ücretlerini parti yerine, AFAD’ın deprem hesabına yatırmalarını istediğini ve tüm partilere de bu konuda çağrı yaptığını aktaran Seçim İşleri Başkanı Av. Muammer Gür, “Aday adaylığı başvurularının tamamlanmasıyla, 18 Mart’ta başlayacak temayül yoklamaları sürecinin ardından aday adayları tek tek mülakata çağrılacak. Ardından Cumhurbaşkanımız listeye son şeklini verecek. Aday listeleri 7 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek. Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Genel Merkez’de yapılan toplantıda AK Parti’nin adaylık başvurusu için erkek adaylardan 20 bin lira, kadın ve genç adaylardan 10 bin lira, engellilerden ise 5 bin lira talep etmesi öngörüldü. AK Parti Aksaray Milletvekili aday adayı olacak arkadaşlarımızın bu takvim sürecine göre hareket etmeleri gerekmektedir. Şimdiden aday adayı olacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

14 Mayıs seçimlerinde depremzedelerin oy kullanmalarına yönelik duyuru ve bilgi aktarımında bulunan Başkan Gür, “İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, depremzedelerin 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde seçme ve seçilme hakkını kullanabilmesi için yapması gerekenlere ilişkin, “Diğer il veya ilçelerden birine taşınmış ise taşındığı yerdeki adrese; yurt, otel, pansiyon gibi geçici yerlerde dahil, aynı il ya da ilçe içerisinde ikamet adresi dışında başka bir konut, prefabrik ev, yurt, konteyner, çadırkent, huzurevi ve benzeri gibi yerde barınıyor ise bu tür geçici yerlere yönelik yapacakları yeni adres beyanını; 17 Mart saat 23.59’a kadar nüfus müdürlüklerine ayrıca e-Devlet ve nüfusmatikler üzerinden yapabilecekler. Bu konuda da Aksaray’ımızda misafir ettiğimiz depremzedelerimize yönelik AK Parti Teşkilatları olarak gerekli çalışma programlarımızı yaptık. Depremzedelerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz.” Dedi. *HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!