SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
26 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Aksaray Barosu’nun ilk ziyareti Ata’ya

Aksaray Barosu’nun ilk ziyareti Ata’ya

 24 Ekim 2024 tarihinde Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 101. Yıl Dönümü vesilesiyle Baro Başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün başkanlığında Baro Yönetim Kurulu Üyeleri, Baro Avukatları ve Stajyer Avukatların katılımları ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Ankara gezisi düzenleyerek Anıtkabir'de Atatürk Mozolesi'ne çelenk sunma töreni gerçekleştirmişlerdir.

Tören öncesinde Baro Başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün; Anayasa Mahkemesi Raportörü Murat Başpınar, Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Üyesi Yılmaz çiftçi, Yargıtay 7. Hukuk Dairesi Üyesi  Ramazan Ülger’ i makamında ziyaret edip Aksaray Barosu’nda meslektaşlara seminer verilmesi hususunda değerlendirme yapılmasını istedi.

Program Baro Avukatları tarafından yoğun ilgi görürken; Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Baro Başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün; “Aziz milletimizin bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 101. Yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin en zor şartlarda bile sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolü olan bu kıymetli vatanı bize vatan yapan başta. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek Şehitlik mertebesine ulaşan bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyor bu duygularla hepimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. "dedi.

Tören sonrasında Baro Başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün, Misak-ı Milli Kulesinde Anıtkabir Özel Defterini imzalamıştır.

Baro Başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün, Anıtkabir Özel Defterine; “Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Bugün Aksaray Baro Başkanı ve Avukatlar olarak manevi huzurunuzda bulunmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz.

Sevgili Ata’m;

İnsan hakları, demokrasi ve hak arama özgürlüğünün yılmaz savunucuları Aksaray Barosu avukatları;  hukukun üstünlüğünü egemen kılmak, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlamak uğruna hiçbir zorluktan kaçınmayacak ve her türlü mücadeleyi sonuna kadar sürdürecektir.

Çağdaş uygarlık seviyesinde gösterdiğiniz hedef ve önümüzü aydınlatan ışığınız ve sizin bizlere öğrettikleriniz ile vasiyet ettikleriniz, bugün hepimizin vicdanında ve aklında canlı bir güç olarak yaşıyor ve bizlere kılavuzluk ediyor.

Aksaray Barosu avukatları olarak manevi huzurunuzda sizi silah arkadaşlarınızı tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.
Aziz hatıran önünde saygı ile eğiliyoruz.” Yazdı.

Anıtkabir ziyareti ve çelenk sunma töreni sonrası ;

Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar’ ı makamında ziyaret eden Aksaray Baro Başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün ve Baro Avukatları ziyaret sonrası Türkiye Barolar Birliği’ni ziyaret ederek Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ramiz Erinç Sağkan’ı makamında ziyaret etti. Meslektaşlarımızın sorunların hakkında görüş alışverişi yaparken Ankara'nın tarihi önemi ve anlamını yakından tanıma fırsatı bulan avukatlar, gezinin sonunda birlikte çektikleri fotoğraflarla ve paylaştıkları anılarla dolu bir günü geride bıraktılar. *HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!