AKSARAY HARP MALULÜ GAZİLER, ŞEHİT, DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ SEÇİM YAPTI Şehit ve Gazilerin manevi varlığı birlik ruhunun teminatıdır

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu, 31 Mayıs 2025 tarihinde Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yoğun katılım ve büyük bir birlik ruhuyla gerçekleştirildi. Şehit aileleri ve gazilerin teveccüh gösterdiği genel kurulda, mevcut başkan Dede Mehmet Akbulut, 86 üyenin oyunu alarak yeniden Aksaray Şube Başkanlığına seçildi.
Genel kurul toplantısı Kur’an-ı Kerim tilaveti, şehitlerimizin anısına hazırlanan özel bir sinevizyon gösterimi, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kongrede bir konuşma yaparak yeniden başkan seçilen Dede Mehmet Akbulut şunları söyledi:
“Türk Ulusunun var oluşunun Milli Birlik ve Beraberliği ile vatan sevgisinin ölümsüz sembolleri olan aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimizin manevi varlıkları, tarih ve ulus bilincinin yerleşmesinde ve sahip olduğumuz yüce değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında kullanılabilecek en değerli hazinemizdir. Bu kutsal vatanı bizlere emanet eden Aziz Şehitlerimizin ve Kahraman Gazilerimizin manevi varlığı, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun en güçlü teminatıdır. Onların anılarını yaşatmak, şehit ailelerine ve gazilerimize sahip çıkmak, onurlu bir yaşam sürmeleri için elimizden gelen her türlü desteği sağlamak bizim en büyük sorumluluğumuzdur.
Genel Merkezimiz öncülüğünde, başta Genel Başkanımız Sayın Mustafa Işık olmak üzere, son 3 yılda birçok bakan, milletvekili ve bürokratla görüşmeler yapılmış, taleplerimiz dosyalar halinde sunulmuştur. Bunlardan bazıları:
1. Tüm Şehit çocuklarına iş hakkı tanınması,
2. Şehit anne babalarının ‘yetim’ değil ‘Şehit anne babası’ olarak tanınması,
3. Aylıklarının artırılması,
4. Er gazilerimizin maaşlarının iyileştirilmesi,
5. Serbest dolaşım kartındaki yaş sınırının kaldırılması,
6. Sağlık giderlerinin karşılanması gibi önemli başlıklardır.
Aksaray Şubemiz olarak birlik ve beraberlik içinde çalıştık. Gönüllülük esasına dayalı olarak, mesai mefhumu gözetmeden sizlere hizmet etmeye gayret ettim. Hastane randevusu, tekerlekli sandalye, ÖTV’siz araç gibi birçok konuda birebir ilgilenmeye çalıştım. Sizlerden ricam, çalışmalarımıza destek vermeniz, sosyal medya hesaplarımızı takip etmeniz ve bizleri eleştirirken yapıcı olmanızdır.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Aziz Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, şehit ailelerimize hayatta olan Gazilerimize sağlık ve esenlik diliyorum. Gerektiğinde vatan için canımızı seve seve vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun” dedi.
Yeni yönetim kadrosu şu şekilde belirlendi:
Şube Başkanı:Dede Mehmet Akbulut. Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Ramazan Demir, Ali Göktaş, Ünal Gür, Nurettin Akçayalayan, Bayram Delen, Salih Yakup Demiray.
Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Atay Yıldız, Hülya Gür, Salih Erbaşı.
Disiplin Kurulu Asil Üyeleri:Boran Eren, Mesudiye Karacan, Azime Pala*ERDEM SÜDEMEN
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.