SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Aksaray’da yeni bir lezzet doğdu : Gerdan kebabı

Aksaray’da yeni bir lezzet doğdu : Gerdan kebabı
Aksaray’da kuzunun boyun etiyle yapılan gerdan kebabına kaya tuzu ve meşe odununun ateşi ile pişirilince yeni bir lezzetin yöresel yemeklere eklenmesine vesile oldu.

Hasan Dağı yaylalarında yetişen ve 20-25 kilogram ağırlığına gelen kuzuların boyun kısmından hazırlanan gerdan kebabı, kaya tuzuyla 360 derece ısıdaki taş fırında 5-6 saatte pişiriliyor.

Ardından dağ kekiği ve diğer baharatları eklenen kebap, kente özgü pideyle servis ediliyor.

İlde 13 yıldır aşçılık yapan Soner Aktaş, gerdan kebabının kentin önemli lezzetleri arasında yer aldığını söyledi.

Gerdan kebabını yaylalarda yetişen kuzuların boyun bölümünden hazırladıklarını anlatan Aktaş, "Etlerimizi 3-4 gün dinlendirdikten sonra, uykuluk yerlerini ve diğer fazlalıkları üzerinden alıyoruz. Etimizi kendi yağıyla pişiriyoruz, dışarıdan hiçbir katkı malzemesi koymuyoruz. Pişme esnasında sadece kaya tuzu atıyoruz." dedi.*AA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!