SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

ASPİR-KU­RU FA­SÜL­YE-YAĞ­LIK AYÇİÇEĞİ Çift­çi­ye tohum da­ğı­tıl­dı

ASPİR-KU­RU FA­SÜL­YE-YAĞ­LIK AYÇİÇEĞİ Çift­çi­ye tohum da­ğı­tıl­dı
Özel İdare des­tek­li İl Tarım Mü­dür­lü­ğün­de ya­pı­lan Ba­kan­lık prog­ra­mı ge­re­ği çift­çi­le­re kuru fa­sül­ye, yağ­lık ay­çi­çe­ği ve aspir to­hum­la­rı­nın da­ğı­tı­mı ya­pıl­dı. Yüzde 75 hibe des­tek­li to­hum­lar ile tar­la­la­rı ekecek olan üre­ti­ci­ler, na­da­sa bı­ra­kıl­mış alan­la­rı üre­ti­me dönük iş­le­ye­rek hem ken­di­le­ri­ne hem de ül­ke­ye katma değer ka­ta­cak­lar.

Tohum da­ğıt­ma tö­re­ni­ne vali Hamza Ay­doğ­du, İl Genel Mec­lis Baş­ka­nı Meh­met Tüzün, Özel İdare Genel Sek­re­te­ri Yük­sel Çelik, zi­ra­at Odası Baş­ka­nı Emin Koçak, ti­ca­ret Bor­sa­sı Baş­ka­nı Hamit Özkök, Süt Bir­li­ği Baş­ka­nı Esat Zen­gin ve çif­çi­ler ka­tıl­dı.
Zi­ra­at Odası Baş­ka­nı Emin Koçak ile Borsa Baş­ka­nı Hamit Özkök birer ko­nuş­ma ya­pa­rak dev­le­tin des­tek­le­ri­ne te­şek­kür et­ti­ler. Tarım İl Mü­dü­rü Bü­lent Sak­lav ise 423 çift­çi­ye yüzde 75 hi­be­li 6 mil­yon TL tu­ta­rın­da 292 ton muh­te­lif tohum da­ğı­tıl­dı­ğı­nı söy­le­di. Bu pro­jey­le bir­lik­te Ak­sa­ray bit­ki­sel üre­tim­de Tür­ki­ye ikin­ci­si olur­ken, 10 mil­yar TL üs­tün­de­ki ta­rım­sal üre­tim de­ğer­le­rin­de de Tür­ki­ye 16.'sı oldu. 423 çift­çi­ye 20 ton aspir, 5 ton yağ­lık ay­çi­çe­ği ve 13 ton kuru fa­sul­ye da­ğı­tı­mı­nın ar­dın­dan 14 bin dekar atıl ve na­da­sa bı­ra­kıl­mış ara­zi­nin ta­rım­sal üre­ti­me ka­zan­dı­rıl­ma­sı he­def­le­ni­yor.

İl Mü­dü­rü Sak­lav, to­hum­la­rın da­ğı­tıl­ma­sın­da çift­çi dostu olan vali Ay­doğ­du başta olmak üzere Özel İdare G. Sek­re­te­ri Çelik ve İl Genel Mec­lis Baş­ka­nı Tüzün’e te­şek­kür etti.
Vali Hamza Ay­doğ­du ise, Ak­sa­ray’ın po­tan­si­yel gü­cün­den bah­se­de­rek, son de­re­ce önem­li top­rak­lar­da hayat sür­dü­ğü­mü­zü ha­tır­la­ta­rak, bir karış top­rak bı­rak­ta­ma­dan her yerin eki­lip eki­lip üre­ti­mi ar­tır­mak ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di. Bu ko­nu­da dev­le­tin çift­çi­le­rin ve üre­ten­le­rin ya­nın­da ol­du­ğu­nu ifade ede­rek, Ak­sa­ray’da ida­re­nin sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı ile bir­lik­te bir ve be­ra­ber ol­ma­sın­dan do­la­yı güzel işler ya­pıl­dı­ğı­nı beyan etti. Hibe des­tek­li to­hum­la­rın da çift­çi­le­re ve­ril­me­si­nin bu ko­nu­da iyi bir örenk ol­du­ğu­nu vur­gu­la­dı.
Ko­nuş­ma­lar­dan sonra üre­ti­ci­le­re vali Ay­doğ­du ve dig­ger pro­to­col ka­tı­lım­cı­la­rı ta­ra­fın­dan to­hum­lar tes­lim edi­le­rek be­re­ket­li ve bol ka­zanç­lı bir hasat dö­ne­mi te­men­ni­sin­de bu­lu­nul­du. *ERDEM SÜ­DE­MEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!