SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

BARO BAŞKANI KÖSE RUHSAT TÖRENİNDE KONUŞTU Cüppenin sorumluluğunu layığı ile taşıyın

BARO BAŞKANI KÖSE RUHSAT TÖRENİNDE KONUŞTU Cüppenin sorumluluğunu layığı ile taşıyın

Stajını tamamlayıp cüppe giymeye hak kazanan genç avukatların ruhsat töreninde bir konuşma yapan Baro Başkanı Av. Ferit Köse “Bilindiği üzere avukatlık cüppesinde düğme ve cep yoktur. Bu da biz avukatların özgürlüğünün ve bağımsızlığının göstergesidir. Bu anlamda genç meslektaşlarımızın cüppenin sorumluluğunu hem meslek hayatlarında hem de özel hayatlarında layığı ile taşıyacaklarına inancımız tamdır.

Barolar Birliğince alınan karar uyarınca, ilk aşamada 13 Eylül 2022 Salı günü tüm illerimizde CMK görevlendirmeleri yavaşlatılmıştır. Açıklamamızda amacımızın ve beklentimizin CMK Ücret Tarifesinde, mesleğimizin onuruyla bağdaşan, hakkaniyete uygun bir artışın sağlanması olduğunu ifade etmiştik.

Amacımız tüm açıklığıyla ifade edilmiş olmasına rağmen, Baroların meslektaşlarımızın ekonomik ve sosyal sorunlarına ilişkin demokratik hak kullanımının, siyaset yapmak olarak değerlendirilmesi kabul edilemez bir yaklaşımdır. Ancak kabul edilmesi mümkün olmayan bu yaklaşımın ardından, 15 Eylül 2022 tarihinde Türkiye Barolar Birliği ile Adalet Bakanlığı arasında gerçekleştirilen görüşme sonrasında, Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan açıklamada;

CMK Ücret Tarifesi'nin Baroların beklentileri doğrultusunda düzenlenmesi yönündeki talebin Adalet Bakanlığına tekrar iletildiği; iletilen taleplerle uyumlu olarak Adalet Bakanlığının Maliye Bakanlığı ile görüşerek, avukatların beklentilerini fazlasıyla karşılayacak bir çalışmanın devam ettiğinin Türkiye Barolar Birliğine iletilmiş olduğu görülmüştür ,

Bu gelişmeyi CMK ücretlerinde hakkaniyete uygun bir artışın sağlanabileceğini gösteren, sorunun çözümüne yönelik adım atılacağına dair olumlu bir irade olarak görüyoruz.

Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan bilgilendirme ve yürütülen görüşme sürecinin geldiği aşama göz önünde bulundurularak , yürütülen olumlu sürece zarar vermemek adına, daha evvel CMK görevlendirmelerinin durdurulması seklinde ilan ettiğimiz takvimi yeniden değerlendiyoruz.

Meslektaşlarımızın emek ve mesailerinin karşılığının hakkaniyetli bir şekilde sağlanması konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz ; Görüşmelerdeki seyre ilişkin Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılacak bilgilendirmeler doğrultusunda olumsuz bir durum olması halinde, yeniden takvimlendireceğimiz hizmet durdurma kararımızı uygulayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.” Dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!