SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Bereketin merkeziyiz

Bereketin merkeziyiz
Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını araladı. Çok sayıda firmanın ürünlerini sergilediği farın açılışına gelen Tarım Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Aksaray’ı bereketin merkezi olarak nitelendirdi. Açılışta konuşan Tarım Platformu üyeleri Tarım Bakanlığından taleplerini sıraladı, Bakan Gizligider’de ben bu toprağın evladıyım siz ne istiyorsanız hepsini biliyorum, taleplere en kısa sürede çözüm bulunacak dedi.

İki yıllık aradan sonra 6. Tarım ve Hayvancılık Fuarı dün şehrimizde açıldı. Pazar Pazarı kapalı mekanda açılışı yapılan Fuar alanında 250 firma temsil edildi. Emniyet ve Jandarmanın da stant açarak çalışmalarını sergilemesi fuara ayrı bir özellik kattı. Aksaray’ın ilçelerinde el emeği göz nuru yöresel ürünlerin de stantlarda pazarlandığı fuar alanında traktör ve tarım alet ve makinaları ağırlıktaydı. Volsvogen bayisi Öztürk otomotiv de stant açarak müşterilerini ağırladı.

Tarım Platformu üyeleri Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Borsa Başkanı Hamit Özkök, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri birlik Başkanı Bekir Kayan, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek, Damızlık Koyun Keçi Birlik Başkanı Mahmut Aktürk, tarım İl müdürü Bülent Saklav fuarın oluşmasında gayret gösterenler arasında yer aldı. Platform üyelerinin ortak görüşünde ise bu fuarın vali Hamza Aydoğdu ve Belediye başkanı Evren Dinçer’in üstün gayret ve himayelerinde gerçekleşmesinden duyulan memnuniyet dile geldi.

Fuarın açılışında ilk konuşmayı Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak yaptı. Ziraat Başkanı tarım Bakan Yardımcısından taleplerde bulunarak “Tıpkı imar barışı gibi kuyu barışı istiyoruz. Açılan kaçak kuyulara ruhsat verilmesi halinde üretimimiz kat kat aratacaktır. Ayrıca elektrik ücretleri çok fazla çiftçinin belini büküyor, indirim istiyoruz” dedi. Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise dış havzalardan getirilecek olan suyun Aksaray’ ı tarım ve hayvancılıkta şaha kaldıracağını beyan etti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş ise, fuarın oluşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. İl Tarım ve Orman il Müdürü Bülent Saklav’da Aksaray’da 9 üretimin ülke genelinde ilk 10’un içinde olduğunu rakamlarla ifade ederek ‘Aksaray üretiyor Türkiye kazanıyor’ dedi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise, Tarım Platformu üyelerinin taleplerinin takipçisi olacaklarını ifade etti. Tarım Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligiden aslen Nevşehirli olması nedeni ile bu toprağın evladı olduğunu, sizler hangi sorunları varsa aynı sorunları kendilerinin de yaşadığını, dolaysıyla konuyu bildiğini ifade eden konuşmasında bazı çevrelerin tarım ve hayvancılık alanında yalan yanlış bilgilerle ortalığı karıştırdıklarını söyledi. Bakan Yardımcısı Gizligiden “Buğday ve et fazlamız var yalan söylüyorlar. Hindistan’dan hububat almıyoruz. Yok öyle bir şey. Artık nitelikli üretime geçiyoruz. El yakan elektrik fiyatlarını ayarlamaya çalışıyoruz. Güneş enerjisini de biliyoruz. Elektrik enerjisini güneşten alacağız.

Bunlara ciddi destek vereceğiz. Aksaray bereketin merkezi. Ekin dikin son yılların en verimli ve en kazançlı yılını yaşayacaksınız göreceksiniz” dedi. Son konuşmayı vali Hamza Aydoğdu yaptı.

Fuarın organizesine emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti. Bir yerde birlik ve beraberlik varsa güzel işler yapılıyordur diyerek, Aksaray’ın tarımsal üretimde önemli bir merkez olmasından dolayı bu fuarları hak ettiğini söyledi. Fuar alanı protokolün stantları gezmesi ile hareketli anlar yaşadı.*ERDEM SÜDEMEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!