SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Bir festival böyle geçti

Bir festival böyle geçti
Aksaray’da ilk defa düzenlenen Bilim Festivali geçtiğimiz hafta ve hafta sonuna damgasını vurdu. Solo Türk gösterileri eşliğinde büyük bir coşku ile başlayan festivalin açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank geldi. Öğrencilerin ve vatandaşların büyük ilgi gösterdikleri Bilim Festivalinde ilk konuşmayı ev sahibi olarak Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptı.

Başkan Dinçer “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milli teknoloji hamlemize Aksaray Bilim Merkezi ve Aksaray Bilim Festivali çok önemli hizmetlerde bulunuyor. Bu yılki festivalimizin ana mottosu milli teknoloji hamlesi nasıl yapılır, nasıl çalışır? Bu manada gençlerimize bir kapı açmayı planlıyoruz. Bu vesile ile başta bakanlığımız olmak üzere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.’’ Dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Milletvekili Cengiz Aydoğdu. İlknur İnceöz, Vali Hamza Aydoğdu Bilim Festivalinin Aksaray’da ilk kez düzenlendiğini söyleyerek festivalden dolayı Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i tebrik ettiler.

Son konuşmayı Sanayi Bakanı Mustafa Varank yaparak şunları söyledi: "Hamdolsun, Türkiye'de düzenlediğimiz bilim festivalleriyle gençlerimizin, çocuklarımızın kalbinde bir kıvılcım çakmayı başardık. İnşallah Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destekleri ile bu kıvılcım büyük bir ateşe dönüşecek. Bilhassa TÜBİTAK aracılığıyla gençlere yönelik birçok destek ve programımız var. Çocuklarımızın hayal etme, araştırma, geliştirme ve üretme heyecanlarını önemsiyoruz."

TEKNOFEST kapsamında Tuz Gölü'nde yapılan roket ve model uydu yarışmaları vesilesiyle her yıl Aksaray'a geldiğini anımsatan Varank, "Yakın zamanda faaliyete başlayan Aksaray Bilim Merkezi'ni de son ziyaretimde görme fırsatı buldum. Bu merkezin şu anda bu kadar işlevsel hale gelmesi, böyle bir bilim merkezinin öncülüğünde böyle bir festivalin yapılıyor olması, bir işe doğru zamanda karar verip, halis niyetle hareket ederseniz, nasıl bereketli sonuçlar elde ettiğinizi de gösteriyor." Dedi. Varank, TEKNOFEST'in yıllar içerisinde gelişerek, gençler için büyük bir motivasyon kaynağı haline geldiğini, yüzbinlerce gencin kendi geliştirdikleri roketleri, elektrikli ve otonom araçları, İHA'ları, denizaltılarını yarıştırma imkanı bulduğunu anlattı. Bakan Varank ve beraberindeki heyetle birlikte festivalde yer alan kurum ve firmaların standları gezilerek ziyaret edildi.*HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!