SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Bir şampiyonluğun hikayesi

Bir şampiyonluğun hikayesi
Aksaray Bld.Spor’un genç kızlarda elde ettiği Türkiye Şampiyonluğu aslında yıllardır kulüp yetkilileri tarafından planlanan, dillendirilen ve büyük bir hırsla hazırlanılan bir durumdu.

Alt yapıda yapılan örnek yapılanma; yılmadan, yorulmadan neredeyse haftanın her günü yapılan çalışmalar başarının anahtarı olarak göze çarpıyor. Spor Lisesi ile yapılan okul-kulüp işbirliği sonucu gençlerin hayatı neredeyse sadece okul ve hentbol olmuş. Okulda geçen spor dersleri sonrası yapılan antrenmanlar ve ek çalışmalar, çoğu zaman çift antrenmanlar bugünkü başarıyı getirdi.

Türkiye Şampiyonluğunun ardından Belediye Spor Baş Antrenörü Muhiddin Kılınç; kulüpte yıllardır çok başarılı bir şekilde alt yapı çalışmalarına devam ettiklerini, alt yapıdan A takıma geçişi en iyi şekilde gerçekleştirdiklerini, özellikle bu sezon neredeyse ligde genç takım ile oynadıklarını, bu tecrübe ve maç kondisyonunun Türkiye Şampiyonluğunda çok büyük etkisi olduğunu söyleyerek, tüm ekibi ve oyuncuları kutladığını, emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini, aynı tempoda çalışmaya devam edeceklerini, tek üzüntüsünün böyle büyük bir başarı da tribünlerde daha çok seyirciyi görememek olduğunu söyleyerek, Belediye desteğine dikkat çekti, Başkan Evren Dinçer’e teşekkür etti.

Alt yapı Sorumlusu Serkan Pala ise; yılların emeğinin karşılığını almaktan çok mutlu olduklarını, çok hırslı hazırlandıklarını ve hayallerini gerçekleştirmekten son derece mutlu olduklarını söyleyerek, 4 yıl önce yine Aksaray’da ama küçük kızlarda yine Mudanya Bld.Spor ile final oynadıklarını ve kaybettiklerini, bu sefer 4 yıl sonra gençlerde Mudanya Bld.Spor’u yenerek hem rövanşı hem de şampiyonluğu aldıklarını söyledi. Bu şampiyonluğun Aksaray’da hentbolun geldiği yeri göstermesi açısından da çok önemli olduğunu belirten Serkan Pala, yeni şampiyonluklar için Aksaray’ın hazır olmasını söyledi.

Son olarak da Menajer Emine Kılınç, yıl boyu birçok zorlukla mücadele ettiklerini, kızları ile gurur duyduğunu, çalışmanın karşılığını sabırla beklediklerini ve şampiyonluğa ulaştıklarını, kendilerine her zaman destek olan yöneticiler Gamze Çelik, Oğuz Eren ve Yaşar Buğra Güneş ile birlikte kendilerini yalnız bırakmayan destekçilerine çok teşekkür ettiklerini söyledikten sonra, kupayı Başkan Evren Dinçer’e götürerek teşekkür edeceklerini söyledi.

Haber: Ersin Arslan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!