ABAYLAR
Aksaray
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

BU YIL 4. SÜ YAPILDI Ağaçören Ceviz Festivali ile coştu

BU YIL 4. SÜ YAPILDI Ağaçören Ceviz Festivali ile coştu
Ağaçören ilçesinde geleneksel hale getirilen Ceviz Festivali bu yıl 4. Sü ile ilçeye hareket getirdi. Aksaray Valisi Mehmet Ali kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray C. Başsavcısı Osman Köse başta olmak üzere bazı kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bölge vatandaşlarının büyük ilgisi ile katılım bir hayli kalabalık oldu.

Folklor gösterileri, şiirlerin okunması ve protokol konuşmaları ile Ağaçören cevizinin markalaşması hususunda görüş birliğine varıldı. Ağaçören Belediye Başkanı  Kemal Salman festivalin açılış konuşmasında, cevizin anavatanı olarak ilan ettiği Ağaçören’de üretimin sadece ilçe sınırları içerisinde değil, pek çok yerde satış noktaları oluşturmak için plan ve program yaptıklarını ifade etti. Kooperatifleşmeye gidileceğini söyleyen ilçe Belediye Başkanı Salman, isteyen yılın her ayında Aksaray merkez başta olam üzere çeşitli yerlerde satışa sunulacak olan Ağaçören cevizini temin edebileceğini, bunun için çalıştıklarını beyan etti.

Ağaçören’in verimli topraklarında yetişen cevizler, bölgenin ekonomisine önemli katkılar sağlarken, bu festival de hem yöre halkını hem de ceviz üreticilerini bir araya getirdi. Vali Kumbuzoğlu ve beraberindeki heyet ceviz bahçesine giderek hasata katıldı. Burada yaptığı konuşmada “Bu festival hem kültürel değerlerimizi yaşatmak hem de tarımsal üretimin önemini vurgulamak adına büyük bir fırsat. Ağaçören cevizleri, hem lezzeti hem de kalitesiyle ülkemizdeki en iyi ürünler arasında yer alıyor. Ağaçören’de biz ceviz üretmiyoruz. Ağaçören cevizi üretiyoruz. Bu birlik ve beraberliği, kardeşliği oluşturmaktır. İnşallah bu birlik ve beraberliği hep devam ettireceğiz Aksaray’ın gururu Ağaçören ilçemizi üretimlerinden dolayı tebrik ediyorum. İçeride ceviz gibi sımsıkı olacağız. Dışı gibi de bir bütün halinde duracağız. Bu etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ise “Daha önceki toplantılarda da festivallerde ifade etmiştik artık Aksaray kabuğunu kırıyor. Aksaray dışarıya açılıyor.  Ağaçören cevizleri de kırılıyor. Pazarlama, satış,  tanzim noktasında da kendisini dışarıya açacak ve göstermeye devam edecek.  Kalitesi, özellikleri, lezzetiyle ön plana çıkmış bir ürünümüz. Topaklarımızda, il sınırlarımız içerisinde yetişiyor. Bunun tanıtımını gerçekleştirmekte bir gurur vesilesi ham olsun.  Gerçekten ilçe düzeyinin çok çok ilerisinde bir organizasyon. Aksaray’ımız başta olmak üzere Ağaçören’imizi,  beldemizi ve ürünümüzü inşallah ülkemize, ulusal, yurtdışındaki hemşerimize tanıtacak bir faaliyet. Bunlar bizim milli manevi güzelliklerimiz. Bunların devamının gelmesi dileğiyle” dedi.

Festival kapsamında yerel üreticiler tarafından açılan stantlarda, cevizden yapılan çeşitli ürünler sergilenirken, gelen ziyaretçiler de hem alışveriş yapma hem de hasatın keyfini çıkarma fırsatı buldular. Festivale katılan misafirler, ceviz toplamanın yanı sıra geleneksel halk oyunları ve müzik etkinlikleriyle de eğlenceli vakit geçirdiler.

Festivalde sahne alan Ş. Koçhisarlı sanatçı Gülşen Kutlu türküleri ile festivale gelenleri keyiflendirdi. Türkülerini söylerken konuklarada tuturak birlikte söyleme imkanı oluşturdu. Özellikle Vali Kumbuzoğlu’na mikrofon tutan Sanatçı Gülşen kutlu, ‘Tatli dile güler yüze, doyulurmu doyulurmu’ diyerek vali Kumbuzoğlu’nun tekrarı ile festivale renk kattı. *ERDEM SÜDEMEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!