ABAYLAR
Aksaray
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Bütçe görüşmesinde 15 bin kişilik stadyum teklifini tekrarladı

Bütçe görüşmesinde 15 bin kişilik stadyum teklifini tekrarladı

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2023 Yılı Bütçe Teklifi üzerine yapılan görüşmelerde; Aksaray’a Uluslararası düzeyde 'futbol stadyumu' yapılması talebini tekrarladı.

Milletvekili Kaşlı’nın konuşması şu şekilde : “429.000 toplam nüfusa sahip Aksaray ilimizin 138.000’ini 25 yaş altı gençler oluşturmaktadır.

Bu yüksek genç nüfus potansiyeline sahip Aksaray ilimizde bir toplum ve kitle sporu olarak icra edilen futbol müsabakaları Aksaray’ımıza uygun olmayan bir stadyumda oynanmaktadır.

Bu stadyum ne yazık ki şehrimizin bu anlamda beklentisinin çok çok altındadır ve şehir stadı niteliklerinin taşımamaktadır.

TFF 3. Ligde mücadele eden 68 Aksaray Belediyespor’umuz çok güçlü ve tüm deplasman maçlarına gider dinamik bir seyirci potansiyeline sahiptir.

Ancak stadyumun kale arkası tribünlerinin mevcut olmaması, şeref tribünü ve diğer tribünlerin ise ihtiyaca uygun olmaması futbolumuzun ayrılmaz bir parçası olan taraftarın seyir konforunu da ciddi anlamda düşürmektedir.

Sayın Bakanım;

Şehrimizin potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda 15.000 kişilik doluluk kapasitesi ile futbol müsabakalarını oynayabilme potansiyelimiz varken maalesef mevcut koşullardan dolayı takımımızı ortalama 3.000 kişi ile destekleyebilmekteyiz.

Aksaray’ımızın Hasan Dağı eteklerinde Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapan, bayanlar süper ligi olan Sultanlar Liginde mücadele eden Kuzeyboru Voleybol Takımına sahip Aksaray’ımıza ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek imkân ve kabiliyetlere sahip bir stadyum kazandırılması halinde, Kapadokya’nın ana giriş kapısı; kültür, doğa ve sağlık turizminin en önemli noktalarından olan şehrimiz, ülkemizi dünya çapında temsil etme gücüne erişecektir.

Başta atletizm olmak üzere boks, karate, badminton, wushu, aikido, masa tenisi ve benzerleri gibi birçok bireysel spor branşının yapılmasına da imkân sağlayacaktır.

Ayrıca şehrimizde yerli ve yabancı sanatçıların ağırlanabileceği konserler, göster ve festivaller ile Aksaray halkının sosyokültürel anlamda kalkınmasına katkı sağlayacağı gibi yeni iş alanlarının oluşması ile istihdam oranı artacaktır.

Aksaray ilimiz için, Aksaray-Konya yolu üzerinde Yapılcan Mevkiinde bulunan toplam 126.500 m²’lik dönümlük arazinin stadyum yapımına uygun olduğu tespit edilerek tahsis işlemlerinin yapıldığını bilmekteyiz.

Bu nedenle ivedilikle Aksaray’ımıza uluslararası futbol müsabakalarına uygun Karaman ve Afyon'daki stadyumların benzeri olarak 15 bin kişi kapasiteli yeni bir futbol stadyumu yapılmasını Aksaray’ımız ve Aksaraylı hemşehrilerimiz adına talep etmekteyiz.” *HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!