SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

CAN DOSTU OKUL PROJESİ Her okul bir sokak hayvanı besleyecek

CAN DOSTU OKUL PROJESİ Her okul bir sokak hayvanı besleyecek

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına gönderdiği talimatta Can Dostu Aksaray projesi hakkında bilgi verdi. Yapılan yazılı açıklama da “Can Dostu Aksaray” mottosuyla; tüm kurumlarımız tarafından hayvanların korunması, beslenmesi, bakımı, tedavisi konusunda üst düzey hassasiyet gösterilecektir. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, müstakil bahçesi bulunan ve durumu uygun olan okullarımız sahipsiz bir hayvanı sahiplenerek sahiplenilen hayvanın beslenme, bakım, tedavi vb. ihtiyaçlarını karşılayacak ve çocuklarımıza hayvan sevgisinin aşılanması sağlanacaktır. Bu okullarımıza Valiliğimiz tarafından "Can Dostu Okul" belgesi düzenlenecektir.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, müstakil bahçeye sahip ve durumu uygun olan kurumlarımız birer hayvan sahiplenecek ve sahiplenilen hayvanın tüm ihtiyaçları ilgili kurum tarafından karşılanacaktır. Bu kumrularımıza Valiliğimiz tarafından "Can Dostu Kurum' belgesi düzenlenecektir.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda tüm Gençlik Merkezlerimiz sahipsiz en az bir hayvanı sahiplenerek sahiplenilen hayvanın beslenme, bakım, tedavi vb. ihtiyaçlarını karşılayacak ve gençlerimize hayvan sevgisinin aşılanması sağlanacaktır. Bu merkezlere Valiliğimiz tarafından "Can Dostu Gençlik Merkezi" belgesi düzenlenecektir.

Okul Aile Birliklerinin de katılımıyla, tüm öğrencileri kapsayacak şekilde, her hafta

en az bir okulumuzda hayvanları korumak ve hayvanların sahip olduğu haklara yönelik farkındalık oluşturmak için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile eğitim programlan düzenlenecektir.

Hayvan Hakları ile ilgili STK'lardan gelen talep, sorun ve şikayetler ilgili yerel yönetim ya da idari birimlerce ivedilikle değerlendirilip sonuçlandırılacaktır.

Sahipsiz hayvanların kulübe, mama vs. ihtiyaçları için ilgili yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları iş birliği içerisinde faaliyet yürütecektir.

Tedavi edilmesi gereken sokak hayvanlarına Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve diğer tüm ilçe ve belde belediyeleri tarafından ivedi bir şekilde müdahale edilecek ve ilgili birimler 7 gün 24 saat hizmet verebilecek şekilde hazır bulundurulacaktır.

İl Müftülüğü tarafından vaaz ve irşat programlarında il genelinde konunun hassasiyetine yer verilecektir.

Yerel yönetimler, ileri tıbbi müdahale gerektiren hayvanların tedavisinde Aksaray Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Aksaray Veteriner Hekimler Odası ile iş birliği içerisinde hareket edecektir.

Yerel yönetimlerce il genelinde oluşturulan besleme odak noktalarının sayısı artırılacak ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.” *HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!