SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

CHP İL BAŞKANI ALİ ABBAS ERTÜRK:  TMSF Kayyumu, Ali Cengiz Oyunu uyguladı

CHP İL BAŞKANI ALİ ABBAS ERTÜRK:  TMSF Kayyumu, Ali Cengiz Oyunu uyguladı

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Yenikent kasabasında 15 Temmuz’da el konulup TMSF’ye devredilen ve değerinin çok altında, neredeyse bedavaya kiralanarak kamuyu zarara uğratan arazi ve çiftlik ile ilgili yapılan yolsuzlukları belgeleriyle açıkladı. Ertürk bir otelde yaptığı basın toplantısında, geçmişte de belgeleriyle yolsuzluklarını açıkladığı şirketin yine başrolü üstlendiği yolsuzluk silsilesinde kamunun uğradığı zararı belgeleriyle anlattı. Ertürk “Ballı börekli, ihalesiz kıyak ile kiralanan bu arazi ve çiftlik nedeniyle oluşan zarar TMSF tarafından halkın parasıyla ödenecek. Bu hukuksuzlukların takipçisi olacağız” dedi. CHP İl Başkanı Ertürk TMSF tarafından el konulan, Yavuzlar Şirketine ait, üzerinde sulu tarım yapılabilecek ekipmanı ile toplam değeri 25 milyon lirayı bulan 3 parsel, 612 dönüm arazinin ihale yapılmadan TMSF kayyumu tarafından; daha önce de yolsuzluklar ile ilgili gündeme getirilen firmaya aylık 7 bin 415 liraya kiralandığını açıkladı. Ertürk aynı bölgede yine Yavuzlar Şirketine aitken TMSF tarafından el konularak bu şirkete 8 bin 474 lira aylık kira bedeli ile kiralanan 4 parsel, 247 bin metrekarelik arazinin, içinde bulunan çiftliğin, 400 büyükbaş hayvanı ve ekipmanları ile yaklaşık değerinin 28 milyon lira olduğunu belirtti.

“KIYAĞIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ BURADAN ANLAYABİLİRSİNİZ”

İki çiftlik için aylık 15 bin 889 lira kira bedeli ödemesi gereken şirketin bu bedeli de ödemediğini belirten Ertürk “Yaklaşık piyasa değeri 55 milyon lira olan iki çiftliğin aylık kirası toplam 15 bin 889lira. Bugün Kafeler Caddesi’nde 150 metrekare dükkanın aylık kirasının 30-35bin lira olduğunu söylersek bu ballı kıyağın büyüklüğünü daha net anlayabilirsiniz. Üstelik bu kira bedelinin de büyük kısmı ödenmemiş” dedi.

Yolsuzluğu yapanların TMSF kayyumları olduğunu ifade eden Ertürk “Bunu yapan kişi vatandaşın malını emanet ettiğimiz kayyumlar. Bunu kiralayanlar ise daha önce de yolsuzluklarıyla gündeme gelen tanıdık bildik şirket.

Arazinin kiralanmasının ardından malüm şirketin araziyi satın alabilmesi için kayyum tarafından hukuksuzluk yapıldığını da belgeleriyle anlatan Ertürk “Sözleşmeye ek, protokol yapılarak ‘Bu çiftlik satışa çıkarıldığında satın alma önceliği kiralayandadır’ deniliyor. Bundan sonra da Ali Cengiz oyunu başlıyor. Bu hakkın tanınmasından sonra kayyum heyeti burayı satışa çıkarmak için mahkemeye yazı yazıyor. Mahkeme ‘yargı süreci tamamlanmadan satamazsınız’ diyerek izin vermiyor. Bunun üzerine Kayyum şirkete kiraladığı Yavuzlar şirketini icra yoluyla satmak için harekete geçiyor. Kayyum heyeti kendi yönettiği başka bir şirketten, yine kendi yönettiği Yavuzlar’a borç veriyor. Yavuzlar bu borcu ödemiyor ve Kayyum kendine icra takibi başlatarak icra yoluyla satışa çıkarıyor. İcra belgeleri de burada” diyerek bu takibi yapan hukukçunun avukatlık lisansının iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Ertürk “Bu arada mahkemede yargı süreci kesinleşiyor malları kayyuma devredilen şirketin sahibi beraat ediyor. Malların iadesi kararı çıkıyor. Ancak bu kez de beraatin ardından işgal başlıyor. Malüm şirket 247 bin metrekarelik çiftliğin birini iade ediyor ama, 612 dönüm kısmını iade etmiyor. 4 Aydır, 120 gündür işgalci konumundalar, vatandaşın malına tecavüzde bulunuyor. Durum o kadar vahim ki vatandaş sulama borusunu kendi arazisinden alıyor, jandarma alamazsın diyor. Tutanak tutun diyor, ama tutanak da tutmuyor” şeklinde konuştu.

Jandarmanın suç işlediğini belirten CHP İl Başkanı Ertürk “İhtiraslarınız yüzünden devletin masum jandarmasına suç işletiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ve beraberindeki heyet bahse konu olan çiftliğe giderek çiftlik sahibiyle beraber yerinde incelemelerde bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!