Cumhuriyet coşkusu zirveye çıktı


Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 102. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Aksaray'da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar milli irade meydanında yapıldı. Vali Mehmet Ali kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Garnizon komutanı Albay Hakkı Güngördü’den oluşan kutlama heyeti, alandakilerin bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı vali Kumbuzoğlu yaptı. Vali Kumbuzoğlu "Bugün milletimizin en gururlu günü. Bugün hürriyetin, dirilişin, yeniden şahlanışın bayramı. 102 yıl önce bu topraklarda bir millet vardı; yokluk içindeydi, yorgundu ama asla umutsuz değildi. O millet 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek ayağa kalktı ve bu milletin tarihine altın harflerle Cumhuriyet yazıldı. Bugün biz o mirasın çocuklarıyız. Ulu Önder Atatürk’ün 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz' sözü artık siz gençlerin sorumluluğundadır. Okuyacaksınız, çalışacaksınız, üreteceksiniz ama asla pes etmeyeceksiniz" dedi.
.jpg)
Komando taburunun güne özel gösterisi nefes kesti. Gurur ve onurla alkışlarla izlenen bu gösteriler asker milletin evlatları olduğumuzu hatırlattı. Öğretmenlerden oluşan Maarif Halk Oyunları ekibi sahne alarak Aksaray türküleri eşliğinde oynadılar. Yine öğretmenlerden oluşan Maarif Müzik korosu söylediği üç parça ile alkış aldı. Cumhuriyet konulu şiir yarışmasında derece yapan öğrencilere ödülleri vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu tarafından verildi. Alan kutlamaları resmi geçitle son buldu.
.jpg)
Kutlamaları izleyenlerin bu yıl geçmiş yıllara oranla bir hayli fazla olduğu gözlendi. Milli şuuru yüreklerinde hisseden vatandaşların alana koşmaları memnuniyet verici olarak kabul edilirken, alanda sandalye sayısının azlığı eleştirilerek neden oldu.*ERDEM SÜDEMEN
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.