ABAYLAR
Aksaray
30 June, 2025, Monday
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

 Dondurma tezgahları renklendi

 Dondurma tezgahları renklendi
Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte işleri açılan dondurmacı esnafı, sezon itibari ile personel sayısını ve çeşidi arttırdı.

Aksaray’da son birkaç haftadır etkili olan sağanak yağışlar yerini sıcak havaya bırakmaya başladı. Sıcak günlerde vatandaşların sıkça tercih ettiği yiyeceklerden birisi olan dondurma da çeşitlenerek tezgahlardaki yerini aldı. Böylece esnaf, sezonluk olarak ek personel çalıştırdığını belirtti. Özellikle mevsim meyveleriyle yapılan dondurmalar yoğun ilgi görürken, esnaf lezzetin korunması ve dondurmanın buzlanmaması gerektiğine dikkat çekti.

Esnaflar, “Dondurmacılık hassas bir meslek, nihayetinde sütle uğraşıyoruz. Kaynatmış olduğunuz kaplardan, kullandığınız kepçelere kadar hijyen çok önemli. Bunun yanı sıra sütün kalitesi, süt oranı, kaynatması, salebi, kaynattıktan sonra soğuması ve soğuduktan sonra dondurma makinesinde onun çevrilmesi gibi bazı ince detaylar var. O çevrilme aşaması yaptıktan sonra muhafazası, bundan sonra en az 1 veya 2 gün dinlenmesi var. Her şeyi güzelce hallettikten sonra ortaya kaliteli bir dondurma çıkıyor. Meyveli dondurmalarda doğal meyveler ve mevsim meyvelerini kullanmak önemli. Satış aşamasında ise kapların buzlanmamasına dikkat edilmeli. Biz buna kristalleşme deriz, eğer böyle olursa dondurmanın tadı kaçar. Dondurmanın kalitesine dikkat ettiğimiz kadar hizmete de önem veriyoruz. Bazen çok fazla yoğunluk oluşuyor ve biz de müşteriyi oyalamak istemiyoruz. Dolayısıyla sezonluk olarak personelimizi arttırmış bulunuyoruz” dedi. *AYHAN ÖZDEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!