DÜNYA KALP GÜNÜ’NDE UZMANLAR UYARDI ‘Küçük adımlar kalbinizi korur’

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Salih Ateş, Dünya Kalp Günü Kapsamında Kalp ve Damar Sağlığının Korunmasına Yönelik Önemli Açıklamalarda Bulundu.
Dünya Kalp Günü dolayısıyla Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği bünyesinde vatandaşları bilgilendirmeye yönelik bir farkındalık mesajı yayımlandı. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Salih Ateş, dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan kalp ve damar hastalıklarına karşı önemli uyarılarda bulundu.
Kalp damar rahatsızlıklarının küresel ölçekte en büyük sağlık tehditlerinden biri olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Muhammet Salih Ateş, dünyada her yıl yaklaşık 20 milyon insanın bu hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti. Ateş, bu ölümlerin büyük bir kısmının değiştirilebilir ve önlenebilir risk faktörlerine bağlı olduğunun altını çizdi.
ÖNLENEBİLİR RİSK FAKTÖRLERİNE DİKKAT!
Kalp sağlığını olumsuz etkileyen başlıca etkenleri sıralayan Doç. Dr. Ateş; diyabet, yüksek kolesterol, hipertansiyon, sigara kullanımı ve hareketsiz (sedanter) yaşamın değiştirilebilir temel risk faktörleri arasında yer aldığını ifade etti.
Yüksek tansiyon ve kolesterol yüksekliğinin yıllarca hiçbir belirti vermeden ilerleyebileceğine dikkat çeken Ateş, "Unutmayalım ki yüksek tansiyon ve kolesterol yüksekliği, herhangi bir semptom vermeden yıllar içerisinde kalp damar sağlığınızı bozabilmektedir." diyerek vatandaşların periyodik sağlık kontrollerini aksatmamaları gerektiğini vurguladı.
HAFTADA 150 DAKİKA EGZERSİZ VE DÜZENLİ TAKİP ŞART
Kalp sağlığını korumak adına atılması gereken somut adımları paylaşan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Salih Ateş, vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu:
Sigara ve tütün ürünlerinden tamamen uzak durulması,
Haftada en az 150 dakika düzenli egzersiz yapılarak hareketli bir yaşam tarzının benimsenmesi,
Diyabet, kan basıncı (tansiyon) ve kolesterol değerlerinin aralıklı olarak ölçtürülüp takip edilmesi.
Açıklamasını anlamlı bir mesajla tamamlayan Doç. Dr. Ateş, "Şimdi atacağınız küçük adımlar, hayatınızın ilerleyen zamanlarında kalp damar sağlığınız açısından büyük kazanımlar sağlayabilir. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler dilerim." ifadelerini kullandı. *ERDEM SÜDEMEN
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- ESKİ MİLLETVEKİLİ VE BAKAN HEMŞEHRİMİZ ALİ RIZA ALABOYUN FON KRİZİNİ DEĞERLENDİRDİ Sistem ezildi
- Aksaray Toprak Koruma Kurulu toplandı
- Kıbrıs Gazilerinden Başkan Dinçer’e ziyaret
- Aksaray Ağustos ayında 16,3 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi
- "MADDE Mİ? MANA Mİ? YOKSA BAĞIMLILIK MI?" 26. Konferans Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda gerçekleştirildi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.