Eğitimde tasarruf olmaz

Kamusen’e bağlı Türk Eğitim Sendikası Aksaray il temsilcisi Ali Toprak yaptığı yazılı açıklamada eğitimde tasarruf olmaz diyerek şu görüşlere yer verdi:
“Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın demiş Sokrates. Türk Yüzyılı, eğitimle inşa edilecek. Eğitimin ihtiyaçları giderilmeden bu vizyonun hayata geçirilmesi kolay olmayacaktır. Eğitimin taşıyıcı kolonu ise öğretmendir. Dolayısıyla alınması gereken öncelikli tedbir, öğretmen açığının giderilmesi ve öğretmenlerimizin sorunlarının çözülmesidir.
Bu itibarla;
-Önümüzdeki öğretim yılında en az ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılsın.
-Mülakat mağduru olan meslektaşlarımıza ilave atama hakkı verilsin.
-2024 KPSS’de başarılı olan ve aylardır bekleyen öğretmenlerimiz için atama takvimi ivedilikle duyurulsun.
-Neredeyse kamuda en düşük maaş alan memur statüsüne düşürülmüş olan öğretmenlerimizin aylık ücretleri mesleğin haysiyetine yakışır şekilde iyileştirilsin.
-Ek ders ücretleri %100 oranında artırılsın, komik rakamlardan kurtarılsın.” Dedi.*ERDEM SÜDEMEN
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.