Eskil’de Şivlilik coşkuyla kutlandı

Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen şivlilik geleneği, Aksaray’ın Eskil ilçesinde düzenlenen programla yaşatıldı. Daha çok Konya ve havalisinde bilinen bu gelenek, ilçede Aksaray İHH Eskil Temsilciliği ile Eskil İlçe Müftülüğü iş birliğinde gerçekleştirildi. Şivlilik Etkinliği, halkın yoğun katılımıyla coşku içinde geçti.
Program kapsamında çocuklar başta olmak üzere tüm katılımcılara çeşitli ikramlar dağıtılırken, etkinlik boyunca paylaşma, birlik ve beraberlik duyguları ön plana çıktı. Manevi atmosferin hâkim olduğu programda çocukların sevinci görülmeye değer anlara sahne oldu.
Etkinliğin sonunda dualar eşliğinde fenerler gökyüzüne bırakılarak üç ayların gelişine anlamlı bir şekilde dikkat çekildi. Şivlilik geleneğinin gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yapılan program, katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Aksaray İHH Eskil Temsilciliği yetkilileri, bu tür manevi ve kültürel değerleri yaşatmaya yönelik etkinliklerin artarak devam edeceğini ifade etti.*BÜŞRA BOYSAK
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.