ABAYLAR
Aksaray
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

Futbolda ilk yarı değerlendirmesi

Futbolda ilk yarı değerlendirmesi

3.Lig 3.Grup temsilcimiz Aksaray Belediyespor kulübü’nün ‘Şampiyonluk’ parolası ile başladığı 2022/2023 Futbol sezonunda ilk yarı hafta sonu Aydın temsilcisi Efeler 09 Spor deplasman maçı ile sona erdi ve Efeler deplasmanında 2-0’lik galibiyeti karşılaşmanın son 25. dakikasında yediği 3 gol ile 3-2 mağlup ayrıldı. Aksaray Belediyespor sezon ortasında yakaladığı çıkış ile Liderlik koltuğundan 17 maçlık ilk yarı sürecinde hiç inmedi ve son Efeler 09 Spor mağlubiyetine rağmen averaj ile ilk yarıyı ikinci sırada tamamlasa da lideri deplasmanda 2-1 yendiği için sezon sonu ikili averaja bakıldığı için aslında grubu lider tamamlayan takım oldu.
Lige iyi bir kadroyla iyi bir başlangıç yapan Aksaray Belediyespor, 17 maçlık süreçte ilk 2. Hafta üst üste kazanırken 3. Hafta kendi sahasında Beyoğlu Yeni Çarşıspor’a ise 1-3 mağlup oldu. 6. Haftada deplasmanda Siirtspor ile 0-0 berabere kaldı. 7. Haftada kendi evinde Bergama Bldspor ile 0-0 beraber kaldı, 8. Haftada deplasmanda Çankaya ile uzatma bölümünde yediği golle 1-1 berabere kaldı ve en son geçtiğimiz hafta sonu da deplasmanda Efeler 09 Spor’a 3-2 mağlup oldu ve bu maçlarda puan kayıpları yaşadı.
Elbette puan kayıpları olacak zira futbol 3 ihtimalli bir oyun ve gruptaki üst sıralardaki şampiyonluk iddiasında olan takımlar güçlü kadrolara sahipler. İlk yarıda şahsen takımda görebildiğim en önemli eksik Aksaray’daki tüm maçlarını izledim, deplasmandaki bazı maçlarını da izleme ‘canlı yayınlardan’ fırsatım oldu defans ve orta saha boşluğu olduğu. Maçlara baktığımda genelde defans bloğunda sıkıntılar orta sahada genelde boş bir görüntü verdiği için de defanstan çıkışta orta saha boşluğu nedeni ile geç kalındı. Aynı zamanda özellikle sağ kanat, zaman zaman sol kanat eksikliği gördüm. İyi ve tecrübeli bir gol ayağımız olmasına rağmen kanatlardan golcüler yeterli pas alamadılar.
Bu tespitlerim sonucu yapılacak devre arası transferlerde defansa 1, orta saha için 1 veya 2, sağ ve sol kanata 1’er transferle desteklenmeli diye düşünüyorum ki muhtemelen Aksaray Belediyespor Yönetimi bu mevkiler için takviye yapacaklardır.
LİGİN 2. YARISINDA FİKSTÜR AVANTAJI BİZDE
15 Ocak’ta başlayacak olan 2. Yarı için Aksaray Belediyespor’un güçlü takımlarla maçlarının genelini kendi sahasında oynayacak olması bir avantaj olarak gözüküyor. Bu avantajı da yapılacak takviyelerle güçlendirilecek kadro ile lehimize çevirebileceğimizi düşünüyorum.
Şunu da belirteyim, ilk yarıdaki puan kayıplarını 2. Yarıda yaşarsak şampiyonluk sıkıntıya girer diye tahmin ediyorum.
Aksaray’da Belediyenin takımı sırtlanması ile sporda oluşan olumlu hava ve heyecana şehirden birde yeterli destek verilir ise Aksaray Belediyespor bu yıl 2. Lige adını yazdıracaktır diye düşünüyorum.

Haber: Ersin Arslan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!