ABAYLAR
Aksaray
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

 Güvenli sokaklar için, şiddete hayır dediler

 Güvenli sokaklar için, şiddete hayır dediler
Sivil toplum kuruluşları, Aksaray İHH Başkanı Neslihan Görgülü öncülüğünde şiddet, istismar ve uyuşturucu kullanımına karşı harekete geçilmesi için toplumu uyardı. Ulu cami önünde yapılan protestoda pankart açıldı, güvenli sokaklar için şiddete hayır dendi.

Yurdun çeşitli yerlerinde yaşanan kadına şiddet ve taciz olaylarına karşı sivil toplum kuruluşları, kamuoyuna önemli bir çağrıda bulundu. Aksaray STK Platformu adına Aksaray İHH Başkanı Neslihan Görgülü, Ulu Cami önünde düzenlediği basın açıklamasında, toplumsal huzuru tehdit eden şiddet, istismar, nefret ve uyuşturucu sorunlarına dikkat çekti. Görgülü, şiddetten arınmış bir toplum inşa etmenin önemine vurgu yaparak, “Şiddetsiz bir toplum, güvenli sokaklar demektir” ifadelerini kullandı.

Görgülü, açıklamasında özellikle son dönemde yaşanan acı olaylar üzerinden toplumun büyük bir buhran yaşadığını belirtti.

UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞINA KARŞI ACİL MÜCADELE GEREKİYOR
Adalet Bakanlığı’nın 2024 verilerine atıfta bulunan Görgülü, cezaevlerinde bulunan hükümlülerin %33,7’sinin uyuşturucu suçlarına karıştığını belirtti. Bu verilerin, uyuşturucu ile mücadelenin daha etkili bir şekilde yapılmasının ne kadar gerekli olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE ÇOCUK İSTİSMARIYLA MÜCADELE!

Görgülü, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarının toplumun kanayan yaraları olduğunu vurguladı. Bu konulara yönelik daha fazla farkındalık ve eğitim çalışmalarının yapılması gerektiğini belirterek, çocukların dijital ortamda maruz kaldığı zorbalık ve istismar gibi tehlikelerin de altını çizdi.

TOPLUMSAL DUYARLILIK ÇAĞRISI!

İHH Kadın Kolları Başkanı Görgülü, Türk Ceza Kanunu’nda yapılan düzenlemelerin önemine işaret ederek, suçların cezasız kalmasının toplumsal çöküşü hızlandırabileceğini vurguladı. “Şiddetsiz bir toplum için önce adaletin tesisi, ardından toplumsal vicdanın harekete geçmesi gereklidir. Hepimiz bu sorumluluğu taşımalıyız” dedi.

Görgülü, sivil toplum kuruluşlarının, hükümetin ve tüm vatandaşların şiddetsiz bir toplum için ellerini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Toplumun huzur ve güven ortamının sağlanabilmesi için daha fazla duyarlılık ve ortak hareket çağrısında bulundu. Aksaray Ulu Cami önündeki bu açıklama, toplumun bu önemli meseleler karşısındaki farkındalığını artırmayı hedefliyor. *HABER  MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!