Güzelyurt’u kar bastı

Aksaray’ın tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen ilçesi Güzelyurt, güne kar yağışıyla uyandı. Tarihi taş evler ve manastırlar vadisi üzerine düşen kar taneleri, izlemeye doyulmaz görüntüler ortaya çıkardı.
Kış mevsiminin yüzünü iyice göstermesiyle birlikte, Aksaray’ın turizm gözbebeği Güzelyurt beyaz gelinliğini giydi. Sabah saatlerinde başlayan ve kısa sürede ilçeyi etkisi altına alan kar yağışı, tarihi dokuyla birleşince ortaya adeta birer tabloyu andıran kareler çıktı.
Kapadokya’nın başlangıç noktası olarak kabul edilen ve "Gelveri" olarak da bilinen Güzelyurt’ta; tarihi taş evler, Kiliseli Cami (Aziz Gregorius Kilisesi) ve Manastırlar Vadisi beyaz örtüyle kaplandı. Bölgeyi ziyaret eden turistler ve yerel halk, karın tadını çıkarırken bu eşsiz manzarayı ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinelerine sarıldı.
Aksaray’dan ilçeye giden fotoğraf sanatçıları ve doğaseverler, Güzelyurt’un dar sokaklarında ve yüksek seyir tepelerinde "en iyi kareyi" yakalamak için yarıştı. Karın yağmasıyla birlikte sessizliğe bürünen ilçe, huzur veren atmosferiyle ziyaretçilerini büyüledi.
Belediye ekipleri ulaşımda aksama yaşanmaması için teyakkuzda beklerken, ilçe sakinleri karın bereket olduğunu ifade ettiler. Ortaya çıkan bu büyüleyici kış manzarası, şehrimiz basın mensuplarından belediye basın bürosu personeli Savaş Ulukaya tarafından sosyal medyada servis edilerek, bazı çevrelerce "Aksaray’ın İsviçre’si" yorumlarıyla kısa sürede büyük beğeni topladı.*ERDEM SÜDEMEN
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.