Hayvanlara Şap ve Brucella aşıları yapılıyor

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, il genelinde hayvancılığı tehdit eden salgın hastalıklara karşı geniş kapsamlı bir aşılama çalışması başlattı. "Sağlıklı Hayvan, Güvenli Gıda" parolasıyla sahaya inen ekipler, üreticileri aşılamaları aksatmamaları konusunda uyardı.
Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Aksaray’da, hayvan sağlığını korumak ve verim kaybını önlemek amacıyla yürütülen Şap ve Brucella aşılama çalışmaları aralıksız sürüyor. İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine bağlı veteriner hekimler, köyleri ve işletmeleri tek tek gezerek koruyucu sağlık hizmetlerini kapıya götürüyor.
Özellikle süt ve et veriminde ciddi düşüşlere, hatta hayvan ölümlerine yol açabilen Şap hastalığı ile insan sağlığını da tehdit eden (zoonoz) Brucella hastalığına karşı yapılan bu aşılamalar, hayvancılık ekonomisi için hayati önem taşıyor. Ekipler, aşılama sırasında hayvan pasaportlarını güncelleyerek kayıt sistemini de kontrol ediyor.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, üreticilerin hem hayvan sağlığını korumaları hem de devlet desteklemelerinden tam yararlanabilmeleri için aşılamanın zorunlu olduğu hatırlatıldı. Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: "Değerli üreticilerimiz; işletmelerinizdeki hayvanların sağlığını güvence altına almak ve gelecekte herhangi bir mağduriyet yaşamamak adına, aşılama takvimine uyarak en kısa sürede aşılarınızı yaptırmanız önemle rica olunur."Denildi.
Aşılanmayan hayvanların sevkine izin verilmediği ve bu hayvanların kayıt dışı kalabileceği belirtilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sağladığı buzağı ve besi desteklemelerinden yararlanabilmek için belirlenen aşıların eksiksiz olması gerektiği vurgulandı.*AYHAN ÖZDEN
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.