SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

HÜDA PAR GENEL BAŞKANI YAPICIOĞLU AKSARAY’DA İFTARA KATILDI  Çiftçiyi toprağını ekmekten korkar hale getirmeyin

HÜDA PAR GENEL BAŞKANI YAPICIOĞLU AKSARAY’DA İFTARA KATILDI  Çiftçiyi toprağını ekmekten korkar hale getirmeyin
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Aksaray İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında; STK temsilcileri, kanaat önderleri ve halkla bir araya geldi.

Türkiye'nin her tarafını gezip vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Yapıcıoğlu, halkın sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini söyledi.

Yapıcıoğlu, "Memleketin genelinde karşılaştığımız bazı sorunlar var. Bugün de karşılaştığımız sorunlardan bir tanesi 'Ankara'da siyasetin gündemi nedir?' diye hemen her yerde aynı soru soruluyor. Emin olun vatandaşın gündeminde daha çok bu fiyat artışları nerede duracak? Çiftçi toprağını ekebilecek mi? Gübre fiyatları, mazot fiyatı fiyatları ne olacak? Elektrik faturaları kabarmaya devam edecek mi? Yani birinci sırada hayat pahalılığı var. Bir de memleketin gündeminde; ahlaki yozlaşma, gençlerin sürüklendiği manevi boşluk, eğitim sistemindeki çarpıklıklar, gençler arasında uyuşturucunun yaygınlaşması, televizyonlardaki ahlaksız, aileyi çökertici programlar ve benzeri şeyler var. Ama en birinci sırada, en çok konuşulan şey ekonomi. Şimdi yolların kavşak noktası Aksaray'dayız. Aynı zamanda dümdüz tarım arazilerine sahip, pek çok yönden memlekete ürün yetiştiren, vatandaşın karnını doyuran memleketteyiz. Ziraat Odası Başkanımız aramızda. Tarımsal girdilerin çiftçinin canını yakması nedeniyle korktuğumuz şuydu: Girdilerin, mazot ve gübre fiyatlarının bu kadar yüksek olmasından dolayı acaba masrafımı çıkarır mıyım kaygısıyla çiftçi, toprağını boş bırakır mı? Bu tür haberler de doğrusu gelmeye başladı. Zira bazı yerlerde bazı araziler ekilmemiş. Bugün Aksaray'da sordum, hamdolsun en azından bu anlamda bir tehlike yok! Yani çiftçi toprağını ekmiş ama inşallah toprağını eken çiftçi mağdur edilmeyecek diye bir temennide bulunmak istiyoruz.

Girdi fiyatlarının yükselmesi nedeniyle çiftçilerin toprağını ekmekten korkar hale geldiğine vurgu yapan Yapıcıoğlu, "Hükümete çağrımızdır, diyoruz ki özellikle bu pandemi döneminde çok net bir şekilde anlaşıldı ki gıda sektörü, gıda üretimi çok stratejiktir. Sakın çiftçiyi, toprağını ekmekten korkar hale getirmeyin. Bu hale gelmesine izin vermeyin. Girdi fiyatları yükseldi diye çiftçi toprağını ekmekten korkmasın. Gerekirse bütün ürünleri çiftçiden satın alma garantisiyle çiftçiyi bir karış bile toprağını boş bırakmamaya davet edelim, dedik. Son günlerde, 'Toprağınızı ekin, bir karış bile boş bırakmayın' diye çağrılar var. Ama işin bir diğer kısmı yarım kaldı, eksik kaldı. Çiftçinin ürününün asla elinde kalmayacağı ve çiftçinin zarar etmeyeceği de açıklanmalıdır. Hayat pahalılığından şikâyet edilince özellikle hükümet cenahının sıkça dile getirdiği bir şey var: Stokçular ve fırsatçılar... Evet, gerçekten tarladaki ürün tezgâha, manav tezgahına ya da markete ulaşıncaya kadar fiyatı katlanıyor. Hem de birkaç kat katlanıyor. Evet, bu zincirde bir bozukluk var. Evet, birileri stokçuluk yapmak suretiyle fahiş bir kâr elde etmeye çalışıyor. Ama bunları durdurmak da yine idareyi elinde bulunduranların görevidir ve mutlaka bunun önüne geçilmelidir. Fakat bu, fiyat artışını tek başına açıklamaya yetmiyor. Bu, işin bir diğer tarafı. Bir de bizim şuna kafa yormamız lazım, şuna biraz zihnimizi yormamız lazım. Bu kadar çok fırsatçının arttığını da kendi kendimize sormamız lazım. Eğer siz, biz, hepimiz; sadece midelerimizi doyurmayı yeterli görür, kendimizin ve gelecek nesillerimizin ruhunu, kalbini ve aklını da doyurmayı bir vazife olarak telakki etmezsek, sadece maddi kalkınmayı ya da maddi yönden doymayı yeterli görürsek, o zaman içinde bulunduğumuz halden çok da şikâyet etme hakkımız olmaz." ifadelerini kullandı. *AYHAN ÖZDEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!