ABAYLAR
Aksaray
20 Mart, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

İfta­rın ar­dın­dan ço­cuk­la­ra eğ­len­ce

İfta­rın ar­dın­dan ço­cuk­la­ra eğ­len­ce

Ak­sa­ray Hayra Doğru Yar­dım­laş­ma ve Da­ya­nış­ma Der­ne­ği, Ra­ma­zan ayı bo­yun­ca gö­nül­lü­lük esa­sı­na da­ya­lı ola­rak iftar ye­mek­le­ri dü­zen­le­me­ye devam edi­yor. Bu kap­sam­da, Ak­sa­ray’ın Büyük Böl­cek Cad­de­si’nde her akşam ve­ri­len iftar ye­me­ği, hem ye­tiş­kin­ler hem de ço­cuk­lar için bir dizi et­kin­lik su­nu­yor. İftar son­ra­sı, der­nek ta­ra­fın­dan ço­cuk­la­ra yö­ne­lik pal­ya­ço gös­te­ri­le­ri ve çe­şit­li eğ­len­ce­ler or­ga­ni­ze edi­li­yor.
Ak­sa­ray Hayra Doğru Yar­dım­laş­ma ve Da­ya­nış­ma Der­ne­ği Baş­ka­nı Uğur Abay, der­ne­ğin bu fa­ali­yet­le­ri­ni an­la­tır­ken, Ra­ma­zan ayı­nın top­lum­sal da­ya­nış­ma ve yar­dım­laş­ma ru­hu­nun ya­şa­tıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ne dik­kat çekti. Abay, “Ra­ma­zan ru­hu­nu ma­hal­le sı­ca­ğın­da ya­şat­ma­ya devam edi­yo­ruz Pey­gam­ber efen­di­miz Hz Mu­ham­med (SAV) Kom­şu­su açken tok yatan biz­den de­ğil­dir sö­zü­nü şiar edi­ne­rek der­nek ih­ti­yaç sa­hi­bi kom­şu­la­rı­mız­la iftar edi­yo­ruz. On­la­rın dert­le­ri­ni din­le­yip has­bi­hal ede­rek, bir­lik­te du­alar­la aynı ek­me­ği pay­laş­mak­tan kı­vanç du­yu­yo­ruz. İfta­rı­mı­za ka­tı­lan mi­sa­fir­le­ri­miz aile­le­ri ço­cuk­la­rı ile ge­le­rek ke­yif­li vakit ge­çi­rir­ken ço­cuk­la­ra pal­ya­ço gös­te­ri­si ile eğ­len­ce­ler su­nu­yo­ruz. İftar ye­mek­le­ri­miz­de evde pi­şi­ri­len ye­mek­ler gibi ka­li­te­li ve do­yu­ru­cu ol­ma­sı­na bil­has­sa dik­kat edi­yo­ruz. Ra­ma­zan her­ke­sin aynı sof­ra­da ol­du­ğu ay­rım­la­rın kalk­tı­ğı aydır. Bu has­sa­si­yet­le­ri ya­şa­mak da her bi­ri­miz bor­cu­dur” dedi.
İftar ye­mek­le­rin­de, evde pi­şi­ri­len ye­mek­le­rin ka­li­te­si­ne özel bir özen gös­te­ri­li­yor. Der­nek, ye­mek­le­rin hem ka­li­te­li hem de do­yu­ru­cu ol­ma­sı­na dik­kat edi­yor. Abay, Ra­ma­zan’ın her­ke­si aynı sof­ra­da bir­leş­ti­ren, ay­rım­la­rın or­ta­dan kalk­tı­ğı bir ay ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, bu has­sa­si­yet­le­ri ya­şa­ma­nın önem­li bir so­rum­lu­luk ol­du­ğu­nu ifade etti
*HABER MER­KEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!