Aksaray
24 Eylül, 2026, Perşembe

II. Kılıçarslan Hanı projesinin temeli atılıyor

II. Kılıçarslan Hanı projesinin temeli atılıyor

Aksaray Belediyesi tarafından şehir merkezinde hayata geçirilecek Eski TEDAŞ Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yeni bir dönem daha başlıyor. Yıkım ve alan hazırlıklarının tamamlanmasının ardından yapım aşamasına geçilirken II. Kılıçarslan Hanı projesinin temel atma töreniyle birlikte dönüşüm sürecinde önemli bir adım daha atılacak.

Aksaray Belediyesi tarafından 2026 yılı yatırım programına alınan, şehrin merkezi konumunda yaklaşık 4 bin 40 metrekarelik alan üzerinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle, eski TEDAŞ binası ve çevresi Aksaray’ın tarihi ve kültürel kimliğine uygun yeni bir şehir mekanına dönüştürülecek. Projede, şehrin Selçuklu mirasından ilham alınarak II. Kılıçarslan Hanı projesi hayata geçecek.

Eski TEDAŞ Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirilecek II. Kılıçarslan Hanı Projesi’nin temel atma töreni, 24 Eylül Perşembe (bugün) saat 11.00’de Eski TEDAŞ alanında gerçekleştirilecek. Törenle birlikte, kentsel dönüşüm projesinin önemli bir parçası olan II. Kılıçarslan Hanı Projesi’nde ilk harç dökülecek ve yapım süreci başlayacak.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte şehir merkezindeki ticari ve sosyal hayatın canlanmasına katkı sunulması, bölgeye yeni bir değer kazandırılması ve Aksaray’ın tarihi kimliğini yansıtan nitelikli bir şehir mekânı oluşturulması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Bu anlamlı günde tüm hemşehrilerimi temel atma törenimize davet ediyorum” dedi.*BELEDİYE BASIN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!