ABAYLAR
Aksaray
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

İLANEN DUYURULUR

İLANEN DUYURULUR

AKSARAY MERKEZ 1. İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN

İLANEN DUYURULUR

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının 25.08.2022 tarih ve 9631 sayılı müracaatı üzerine ilçe Seçim Kurulu Başkanlığımızın 26.08.2022 gün ve 309884 sayılı kararı gereğince Meslek Komiteleri ile Meclis asıl ve yedek üyelerinin seçimleri 19.11.2022 tarihinde Cumartesi günü Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasında saat 09.00- 17.00 arasında, yapılması kararlaştırılmıştır.

Seçme ve seçilme hakkına haiz olanlar ile yalnız seçme hakkına haiz 10 adet Meslek Komiteleri üyelerine ait seçmen listeleri Başkanlığımızca onaylanarak Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasında 31 Ekim 01-02 Kasım 2022| günlerinde 3 tam iş günü askıya çıkartılacaktır.

İlan süresi içerisinde seçme ve seçilme hakkına haiz üyeler ile yalnız seçme hakkına haiz üye listelerine doğrudan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığımıza itirazda bulunulacaktır.

Seçmen listelerinin askıdan indirileceği 02 Kasım 2022 saat 17.30 ‘a kadar kaydı askıya alınan üyeler tüm aidat borçlarını ödemeleri veya adres ve durumunu bildirmeleri halinde, Kapalı olan vergi kayıtlarını açtırmaları veya daha önce bildirmedikleri vergi numarası bildirmeleri halinde, kaydedildikleri meslek grubu dikkate alınarak seçmen listelerine dahil edilerek seçme ve seçilme hakkına haiz olacaklardır.

Seçmen listelerinin askıdan indirileceği ana kadar kaydını terk edip oda kaydını kapattıran üyeler seçmen listelerinden düşürülecektir.

Listelere itiraz gelmemesi halinde Onaylanarak kesinleştirilmiş bulunan Seçmen listeleri yukarıda belirtilen hususlar çerçevesinde tekrar 07-08-09- KASIM 2022 PAZARTESİ- SALI- ÇARŞAMBA günlerinden (3) tam iş günü oda hizmet binasında ilan edilmek üzere askıya çıkartılacaktır. Listelere itiraz gelmişse itirazların karara bağlanmasını sağlanarak kesinleştirilen listeler 14-15-16 KASIM 2022 PAZARTESİ -SALI -ÇARSAMBA günlerinden (3) tam iş günü oda hizmet binasında ilan edilmek üzere askıya çıkartılacaktır.

Meslek Komiteleri seçimlerine iştirak edecek hakiki şahıslar resmî kurumlardan almış oldukları resimli kimliklerini ibraz etmek suretiyle, hükmi şahsiyete haiz şirketler ve kooperatifler vb. Tüzel kişilikler ise Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişilerin, temsil ettikleri tüzel kişinin tescili ana sözleşmeleri gereğince temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olduklarına dair seçim tarihinden geriye doksan gün içerisinde ticaret sicil müdürlüğünden alınmış Seçim yetki belgesi veya Mersis sitemi üzerinden seçime özgü E- Sicil Tasdiknamesini oy kullanma sırasında ibrazı gerekir. Ticaret sicil müdürlüklerince organ seçimlerinin başladığı tarihten önceki doksan gün de dahil olmak üzere oda ve borsa organ seçimlerinin yapıldığı aylarda seçim amacıyla tasdik edilen bu belgelerden harç ve hizmet bedeli tahsil edilmez.

19 KASIM 2022 CUMARTESİ günü Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde oy kullanacak Tüzel kişi temsilcilerinin yetki belgesi ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen Aksaray Ticaret Sicil Müdürlüğünün ilgili günlerde açık bulundurulacaktır.

Odaya kayıtlı hakiki ve hükmü şahıslara ilanen duyurulur.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!