SABANCI 29 EKİM
ABAYLAR
Aksaray
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.02
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2419.0
  • BIST
    9618.83
  • BTC
    69294.62$

İŞ DÜNYASININ TALEPLERİ İLETİLDİ Demiryolu ve hava alanı mutlaka yapılmalı

İŞ DÜNYASININ TALEPLERİ İLETİLDİ Demiryolu ve hava alanı mutlaka yapılmalı
Aksaray Üniversitesi Konferans Salonunda Düzenlenen 41 fabrikanın Toplu Açılış Töreninde konuşan ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, “Güçlü bir sanayi ülkesi olmak yolunda güçlü sanayi şehirlerine ihtiyaç vardır.

Bu bağlamda Aksaray güçlü sanayi şehri olmaya aday bir Anadolu şehridir. Aksaray’ın sanayi şehri olması için şehrimizin bütün dinamikleri var gücüyle çalışmaktadır. Aksaray’da son yıllarda sanayi ve ihracat alanında çok önemli değişim ve gelişim yaşanmaktadır. Sanayicilerimiz ülkemizin kalkınma ve refah artışında itici güç olmaktadır. Bu vesile ile tüm sanayicilerimize huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin tek bir alan üzerine kurulu ve doluluk oranlarına bakıldığında ilk 10 organize sanayi bölgesinden birine sahip olan şehrimizde, Aksaray OSB üretimde olan 260 firma, yatırımı devam eden 321 firma, tüm yatırımlar tamamlandığında toplamda 581 yatırımcı ile %99 doluluk oranındadır. Artan talep neticesinde yatırımcılarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy ilçelerimizde organize sanayi bölgeleri kurulmuş ve Aksaray lojistik organize sanayi bölgesi kurulması şahsınız tarafından onaylanmıştır. Aksaray lojistik organize sanayi bölgesi ve ilçe OSB’lerin kurulmasında emeği geçen herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Döviz bazında yükselen hammadde fiyatları, ihracattaki lojistik sorunları, yüksek finansman giderleri, sürekli artan girdi maliyetleri sanayicilerimizi zorlamaktadır. Sizlerin de gördüğü üzere ortak aklin gücüyle geleceğin sanayi kentinin Aksaray’da inşa edildiği bu topraklarda devletine ve ülkesine her türlü desteği sunan yatırımcılarımıza yeni teşvik ve desteklerin çıkartılması iş dünyamızın sizlerden beklentisidir. Dünya’da artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığı bir ortamda Aksaray olarak bizler yarışta var olmak istiyoruz. Bugün Dünya’nın en büyük markalarının yer aldığı organize sanayi bölgemize her sektörden yeni yatırım talepleri gelmektedir. Şehrimizin, sanayi şehri olma vizyonuna tek başına karayolu altyapısı ile ulaşabilmesi rasyonel gözükmemektedir. Şehrimizin rekabet gücünün artırılabilmesi için entegre lojistik ve ulaştırma sistemlerinin tesis edilmesi yönünde çalışmalar yapılması gereklidir. Sözün özü şehrimize demiryolu ve havalimanı yatırımlarının kazandırılması büyük önem arz etmektedir. Bu yatırımların hayata geçmesi ile Aksaray sanayi, ticaret ve tarım alanlarında büyük ivme kazanacaktır. Aksaray sanayisi olarak özel sektör dışında devletimizin de savunma sanayisi başta olmak üzere imalat sektöründe yatırımlarına ev sahipliği yapmak isteğimizi ifade ederim.” Dedi. *İBRAHİM AMAÇ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!